„Textiliștii”, cu titularii împotriva Motrului: „Pentru onoare și orgoliul de fotbaliști”

Mihai Andries 02 May. 2014, 22:15 Campionat

Chiar dacă nu le-au fost achitate nici măcar salariile pe luna decembrie, fotbaliștii „Bătrânei Doamne” au decis să onoreze următorul meci de campionat. De fapt, Apostu et. comp. au dorit să intre pe teren și la Oradea, dar atunci conducerea i-a înlocuit în ultimul moment cu grupa de juniori a lui Sandu Gaica. Acum, cele două părți par să fii ajuns la un numitor comun, iar sâmbătă dimineață (ora 11), împotriva celor de la Minerul Motru, FC UTA SA va intra pe gazon cu titularii.

„Am hotărât să jucăm împotriva celor de la Motru, iar oficialii clubului ne-au garantat că noi vom cei care vom fi trecuți pe foaia de joc. Oricum, nu vom juca pentru conducere, ci pentru onoare și orgoliul nostru de fotbaliști. Nu ne gândim decât la victorie și cred că suntem capabili să o obținem. Ne-am antrenat destul de bine în ultima săptămână, suntem în formulă completă, cred că avem prima șansă sâmbătă”, susține George Neagu, cel căpitanul și tehnicianul de moment al „alb-roșiilor”. Utiștii sunt exact 18 în lot și asta pentru că Oltean și Ardelean au decis să meargă până la final pe mâna lui Marțian și au ales să se antreneze cu juniorii, în speranța că – până la urmă – vor juca împreună cu aceștia. Ceilalți trei „dizidenți”, Horvat, Gornic și Popescu au mers alături de seniori, însă doar ultimul are șanse să evolueze mâine.

Și gorjenii își pun mari speranțe în partida de la Arad, pe care doresc să o câștige. „Chiar dacă nici noi și nici UTA nu cred că mai putem trece de linia de retrogradare trasă astăzi, avem orgoliile noastre sportive. Cel puțin eu și jucătorii mei avem ambiția de a nu termina pe ultimul loc, iar partida de la Arad e importantă în acest sens. Dacă o batem pe UTA o egalăm la puncte, iar apoi o putem întrece în clasament”, a menționat antrenorul Gabriel Zahiu, care nu va conta la Arad pe mijlocașii Stanciu și Speroni, dar nici pe fundașul stânga, Cosmin Laurențiu. Fundașul Dicu e incert.

Formații probabile:

UTA: Boșneag – Feussi, Ola, Mardare, Neagu – Monac, Lazea, Ov. Popescu, Surugiu – Apostu, Ibe.

Motru: D. Popescu – Trașcă, Iclănzan, Nueleanu, Schinteie – Hanu, Șoo, Nicoloff, Stoenac – Fărcășanu, Trifu

Arbitri: Dorian Micloșină (Reșița) – Petru Gașpar (Timișoara), Călin Cimpoieru (Lugoj). Rezervă: Mara Iscru (Aleșd)
Observatori FRF: Cornel Pantea și Valer Vancea (ambii din Oradea)

Sursa: Sport Arad

Mihai Andries 02 May. 2014, 22:15 Campionat
Pe aceeași temă