Trabalka, cel mai periculos utist la Reșița: „Ocaziile de la 1-0 puteau schimba mersul meciului”

Marius ANGHEL 12 Apr. 2014, 00:17 Campionat
Trabalka, cel mai periculos utist la Reșița:**

Una dintre deciziile de mare manager și expert în sectorul juvenil al lui Cătălin Barbu l-a vizat pe Kevin Trabalka. Golgheterul juniorilor republicani A a fost scos din circuitul primei echipe fiindcă nu a acceptat prelungirea contractului cu UTA pe încă 5 ani de zile, deși fotbalistul acceptase trei, având regulamentul de partea sa.

În momentul în care echipa arădeană a rămas fără atacanți, după ce Apostu, Ibe și Sălăjan au refuzat să se deplaseze la Reșița, același Barbu l-a băgat din nou în seamă pe Trabalka. Fotbalistul de 17 ani a bifat toate minutele în Valea Domanului și a fost cel mai periculos utist. Mai întâi, a lobat puțin peste poartă un balon centrat de Farcaș, apoi a tras în blocaj, pentru ca la începutul reprizei secunde să judece greșit o situație de unu la unu cu portarul advers. În fine, Kevin Trabalka ar fi putut marca al doilea gol stagional în fața Reșiței, dacă Macovei (aflat în offside) nu se băga pe traiectorie la o fază la care atacantul a urmărit bine un balon deviat în careul advers.

„Îmi pare nespus de rău că nu am înscris, mai ales că trei dintre ocazii le-am avut la 1-0 pentru Reșița. Dacă aș fi marcat puteam schimba mersul meciului. Oricum, s-a văzut și de pe margine că diferența nu a fost una foarte mare între echipa noastră foarte tânără și cea a gazdelor care s-ar putea să tragă la promovare”, a spus „vârful” de 17 ani, care la meciul tur a înscris de la punctul cu var golul de onoare al arădenilor.

Fiind la a treia prezență la un meci de ligă secundă, Trabalka s-a bucurat și pentru debutul colegilor săi de la juniori. „Cred că s-au comportat cu toți onorabil, a fost un moment important pentru ei. Poate, cu puțină atenție la primul gol ce a căzut repede și din nimic și o reușită a noastră, deznodământul era altul. Scorul e puțin mincinos și chiar și așa nu e mare”, mai spune cel care în paralel a îmbrățișat cariera de arbitru și nu mai departe de weekendul următor a validat cele 27 de goluri ale UTA-ei din Liga a IV-a în compania celor de la Foresta Oil Sînpetru German.

Aflând că e posibil ca Stelian Gherman să renunțe la funcția de antrenor al „Bătrânei Doamne”, Kevin Trabalka l-ar vedea potrivit pentru funcție pe tehnicianul de la juniori, care – de altfel  –  a mai condus echipa în tandem cu Florian Voinea la începutul anului. „Nea” Sandu e un antrenor foarte bun, care știe cel mai bine ce să ne ceară. Ideal ar fi ca jucătorilor importanți din lot să li se rezolve problemele și să revină pe teren, dar dacă nu va fi posibil acest lucru cred că UTA se va descurca și cu juniorii”, a mai spus atacantul care în cele 7 meciuri din returul campionatului de juniori republicani a înscris nu mai puțin de 10 goluri.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 12 Apr. 2014, 00:17 Campionat
Pe aceeași temă