Iuhas bate echipa lui Claudiu Niculescu

Marius ANGHEL 31 Mar. 2014, 13:28 Campionat
Iuhas** bate echipa lui Claudiu Niculescu

Evoluție foarte bună a jucătorilor Olimpiei, care au reușit sâmbătă o victorie extrem de importantă, în fața unui adversar mai bine cotat și cu un buget mult mai mare, CSM Râmnicu Vâlcea. Surpriza pe care antrenorul sătmărean Tibi Csik i-a promis-o antrenorului oaspeților, Claudiu Niculescu, s-a produs, galben-albaștrii reușind să se impună cu 2-1, la capătul unui meci frumos, dominat în mare parte de echipa sătmăreană.

Toate cele trei goluri au fost marcate din faze fixe, mai exact după lovituri de la colț. Marcatorul Olimpiei a fost căpitanul Cosmin Iuhas, care a reluat de două ori cu capul iar mingea a intrat în poarta lui Popescu, loviturile de colț fiind bătute bine de Gavrilescu, în minutul 14 și Bujor în minutul 57. Așadar, câte un assist pentru cei doi și două reușite pentru Iuhas, care a reușit o evoluție foarte bună și în defensivă. Oaspeții au replicat târziu, în minutul 87 prin Deaconescu, care a reluat din câțiva metri cu o lovitură de cap cornerul bătut de Dan Silva.

FC Olimpia a început foarte bine partida și a marcat repede, iar oaspeții au încercat să egaleze, însă reușitele au fost timide, avându-i în prim plan pe Geantă și camerunezul Nkongue, cel care părea pericolul numărul 1 al echipei vâlcene. Astfel, galben-albaștrii au intrat la cabine în avantaj, iar publicul i-a aplaudat în picioare.

După reluarea jocului, elevii lui Claudiu Niculescu, CSM Rm. Vâlcea a fost mai periculoasă, același Geantă trimițând cu capul o centrare venită din banda dreaptă, dar Anca Trip a reținut de pe linia porții. Asaltul oaspeților nu a durat mult, pentru că a venit golul doi al Olimpiei care a liniștit spiritele în teren și în tribună. Villand, Boștină, Bujor și noul intrat Feier au presat poarta lui Popescu, dar Vâlcea a fost cea care a marcat cu trei minute înainte de încheierea timpului regulamentar. Însă cam atât, iar după fluierul de final al orădeanului Florin Marcu jucătorii de rezervă ai Olimpiei au intrat în teren pentru a celebra o victorie mare. Dacă primește cele două puncte, dacă FCU Craiova se retrage, Olimpia ajunge la 33 de puncte, la doar două de vâlceni, iar în caz contrar, rămân cu 31, dar locul în play-off este ca și asigurat. Încă nu s-a dat un verdict oficial în ceea ce privește situația de la FCU, de aceea nimeni nu se grăbește să celebreze sau să fie supărat referitor la acest aspect.

Fără Bujor și Gavrilescu cu Mioveni

Pentru Olimpia urmează sâmbătă o deplasare grea la Mioveni. Din păcate, Vlad Bujor și Dan Gavrilescu nu vor putea evolua în acest meci, fiind suspendați. Cei doi au văzut cartonașul galben, Gavrilescu în minutul 18, iar Bujor în minutul 70 și ratează partida de la Mioveni. Însă și în confruntarea cu Vâlcea, axul central al apărării, Ene și Bălău, nu au evoluat, fiind și ei suspendați, însă Florin Mureșan și Adrian Micaș s-au descurcat de minune. Cu siguranță inspirația lui Tibi Csik va rezolva și aceste două indisponibilități.

Claudiu Niculescu, implicat într-un duel verbal pe tunel

La conferința de presă de după meci, Claudiu Niculescu a acuzat faptul că în tunelul pe unde jucătorii intră și ies de pe teren, mai multe persoane i-ar fi aruncat vorbe grele și s-au luat la ceartă cu fostul dinamovist. Un tip elegant, Niculescu s-a îndepărtat din zona cu pricina, iar spiritele s-au calmat în cele din urmă.

Rus a debutat ca titular la Olimpia

O altă surpriză pregătită de Tibi Csik a fost introducerea în linia mediană, încă din primul minut a tânărului Romario Rus, un fotbalist născut în 1994. Mijlocașul a venit în această iarnă de la Unirea Dej și s-a acomodat bine la Satu Mare. A avut o evoluție foarte bună în acest meci, iar acest lucru nu face decât să ne bucure și să reprezinte o soluție de viitor.

    Claudiu Niculescu, antrenor CSM Rm. Vâlcea: „Nu mă doare înfrângerea, din păcate pe culoar am avut un schimb de replici, nu e normal să se ajungă la așa ceva, oameni lângă bancă, care să provoace. Sunt total nemulțumit de evoluția elevilor mei, faptul că am jucat miercuri cu ASA și am avut o deplasare lungă nu scuză această înfrângere. Felicitări echipei gazdă pentru victorie, au avut o atitudine foarte bună, rezultatul este meritat. Dar Olimpia nu m-a surprins cu nimic, nu au avut ocazii clare, doar cele două faze fixe în care s-a marcat și câteva contra-atacuri, părerea mea.”

    Tiberiu Csik – antrenor FC Olimpia: „Băieții au dat totul pe teren pentru victorie, sunt foarte mândru de ei, au luptat, și-au dat sufletul. Mai sunt șase puncte puse în joc, dar acestea trei sunt foarte importante. Regret că încă o echipă se retrage din campionat, FCU Craiova. Ne bucurăm că v-am făcut pe dumneavoastră și pe spectatori fericiți. Acum trebuie să pregătim meciul de la Mioveni, cu maximă atenție și să găsim soluții pentru suspendații Bujor și Gavrilescu.”

    Cosmin Iuhas – căpitan FC Olimpia: „Sunt foarte bucuros în primul rând pentru victorie, după aceea sunt bucuros într-adevăr de cele două goluri, care ne-au adus cele trei puncte, dar fără sprijinul celorlalți și a staff-ului tehnic nu puteam să avem aceste rezultate. Am demonstrat încă o dată caracter, am demonstrat că suntem pregătiți din toate punctele de vedere, atât fizic cât și tactic. Mai mult, această echipă crește de la meci la meci, asta datorită antrenorilor și a celor care ne conduc.”

FC Olimpia: Anca-Trip – Muntean, Mureșan, Micaș, Iuhas, Gavrilescu (64 Feier), Svarczkopf, Rus (60 Villand), Roghină (86 Faur), Bujor, Boștină.
CSM Rm. Vâlcea: Popescu – Nwabuere, Deaconescu, Pârvulescu, Stoica (21 Nicola), Cârstoiu (60 Da Silva), Popescu, Briceag, Geantă, Popa, Nkongue (46 Crețu).

Au arbitrat: Florin Marcu (Oradea) la centru, Vasile Marinescu și Gheorghe Bogdan, ambii din București la cele două linii, rezervă Valeriu Demian (Zalău), observatori FRF Laszlo Sajtos (Sibiu) și Viorel Vancea (Oradea).
Spectatori: aproximativ 3000
Cartonașe galbene: Gavrilescu (’18), Bujor (’70), Anca-Trip (’90)/Nwabuere (’21), Cârstoiu (’44), Popescu (’53), Deaconescu (’70).

Sursa: Gazeta de Nord Vest

Marius ANGHEL 31 Mar. 2014, 13:28 Campionat
Pe aceeași temă