Ghiroda, pregătită de cel mai așteptat duel al Ligii a IV-a, derbyul cu ASU Poli

Mihai Andries 27 Mar. 2014, 14:51 Ligi județene
Ghiroda, pregătită** de cel mai așteptat duel al Ligii a IV-a, derbyul cu ASU Poli

CS Ghiroda – ASU Politehnica Timișoara ține capul de afiș al weekend-ului în D-Timiș. Gazdele și-au ieșit din ritm, cu o remiză la Șag, chiar înaintea întâlnirii directe cu alb-violeții. Totuși, jocul de sâmbătă rămâne derby-ul acestui campionat. Antrenorul alb-albaștrilor, Alin Miloș, consideră că în cazul unui succes al trupei sale, aceasta devine automat favorită la unicul loc ce duce în Divizia C.

După pasul greșit de la Șag, Ghiroda a rămas la cinci puncte în spatele liderului ASU Poli, dar jocul direct va arăta cine poate fi șeful Ligii a IV-a Timiș. „Meciul e 100% decisiv, dacă nu reușim o victorie campionatul e decis. O victorie a noastră ne-ar crește șansele la peste 50% la câștigarea campionatului, pentru că ei au meciuri grele în deplasare. Un egal ne-ar menține cu doar vreo 5 procente șanse la promovare”, a declarat Alin Miloș pentru SPORT9.ro. Antrenorul Ghirodei consideră că ASU Poli e cea mai puternică echipă din Liga a IV-a, dar că victoria elevilor săi e posibilă. „E cea mai puternică echipă, cu un singur egal. Noi am pierdut în tur fără drept de apel (n.r. 0-3). Dar sunt sigur că ne putem lua revanșa, am încredere în jucătorii mei. Șansele sunt de 50-50%. Cine dă primul gol va câștiga. Clar vreau victoria și sper să fie un spectacol, un joc deschis”, a adăugat Miloș.

Suspendat tur-retur și deranjat de alte suspendări

Culmea, la fel ca în tur, antrenorul gazdelor, Alin Miloș, a fost suspendat să stea în tribună. De această dată a fost pedespit, după ce a intrat pe teren la Șag pentru a protesta la o decizie. Dacă în tur a stat „cocoțat” pe gardul arenei „Știința” (foto), acum tânărul antrenor caută mai în glumă mai în serios noi soluții de a-și transmite indicațiile. „Se pare că va fi o etapă de suspendare. Pe mine mă afectează, echipa nu e afectată, Nu știu unde voi sta, o fi vreun balcon la o casă din zonă. Nu, probabil voi sta în tribună. Secundul Vlad Bura va conduce de pe bancă. Probabil voi transmite prin telefon indicații”, a mai spus Alin Miloș.

Antrenorul Ghirodei e deranjat însă de alte suspendări, cele ale elevilor săi în acest retur. Echipa sa confruntându-se cu numeroase eliminări. „Mercescu acum, e unul dintre cei șase care au fost suspendați în acest retur, întrâmplător probabil. Poate încep direct cu zece oameni. Deoarece toate golurile, cu excepția unuia, le-am dat în inferioritate numerică. Nu pot să acuz, au fost greșeli omenești, ghinionul nostru, nu dau vina pe altceva”, precizează Miloș. Acesta nu va putea conta pe portarul Mercescu pentru că a fost eliminat în remiza surpriză de la Șag (2-2), în timp ce africanul Mediop și juniorul Iambor nu s-au antrenat normal și sunt incerți pentru jocul de sâmbătă.

Peluza Sud, în tribuna noua

Partida cu ASU Poli va fi cu siguranță jocul din Ghiroda cu cel mai numeros public. Organizatorii spun că sunt pregătiți. Astfel, galeria timișoreană va lua loc în noua mini-tribună, din cele două ale arenei, dinspre stradă. În spatele porții din acea direcție jocul va putea fi vizionat, dar de după gard, de fanii vizitatori care nu mai prind loc. „Va fi cel mai numeros public la un meci din Ghiroda. Încercăm să fim gazde primitoare. Ne așteptăm la cel puțin o mie de oameni”, a conchis antrenorul Ghirodei, Alin Miloș.

Partida CS Ghiroda – ASU Politehnica se dispută sâmbătă, de la ora 11, la arena din Ghiroda, jocul face parte din etapa a 22-a a Ligii a IV-a. Oaspeții au 58 de puncte, în timp ce ghirodenii totalizează 53.

Sursa: Sport9

Mihai Andries 27 Mar. 2014, 14:51 Ligi județene
Pe aceeași temă