28 martie, ziua decisivă: giuleștenii pot obține licența în cazul unui verdict favorabil

Marius ANGHEL 15 Feb. 2014, 14:28 Liga 2
28 martie, ziua decisivă:** giuleștenii pot obține licența în cazul unui verdict favorabil

Judecătorul sindic a dispus, vineri, 14 februarie, la Tribunalul București, amânarea discuțiilor privind confirmarea planului de reorganizare al SC FC Rapid SA, stabilind un nou termen în dosarul de insolvență pentru 28 martie.

Au șanse să obțină licența pentru Liga 1

Vestea a fost primită bine de oficialii formației giuleștene, care vor putea astfel depune în timp util dosarul de licentiere în vederea participării în viitoarea ediție a Ligii 1. Data limită stabilită de Comisia de Licențiere e 31 martie 2014, iar Rapidul are nevoie acum de o decizie favorabilă a Tribunalului București, pe 28 martie. În cazul în care planul de reorganizare va fi aprobat, giuleștenii au șanse mari să primească și licența și ar trebui doar să termine actualul sezon pe un loc promovabil. În caz contrar, chiar dacă Rapidul se va clasa pe un loc „eligibil”, trupa din Grant nu va putea juca în prima ligă a României.

Semnalele sunt însă dintre cele mai bune și indică faptul că judecătorul sindic va respinge contestațiile depuse de mai mulți jucători și două societați comerciale, iar Rapid va avea câștig de cauză.

Grefiera a făcut spectacol

Atmosfera în sala de judecată a fost destinsă de grefieră care  a reușit să stârnească zâmbete în momentul când a început să citească numele jucătorilor fonetic. Iar numele fotbaliștilor străini au sunat destul de comic în momentul în care au fost rostite.

Reprezentanții legali ai jucătorilor au ridicat în timpul ședinței câteva probleme care au produs rumoare în sală. De exemplu, avocatul care îi reprezintă pe Ionuț Stancu, Ovidiu Burcă și Dani Coman a afirmat că Adrian Zamfir și Nicolae Cristescu sunt creditori interpuși și în spatele celor doi s-ar afla George Copos.  De asemenea tot avocații au contestat și documentele prin care s-au cesionat acțiunile de la George Copos la Adrian Zamfir, deși actele au fost deja înscrise la Registrul Comerțului.  În ședință s-a discutat și despre faptul că creditorii chirografari primesc „zero” după planul de reorganizare, iar dacă clubul dă faliment acționarul principal ar primi tot „zero”. Avocații jucătorilor au susținut că acest lucru nu este legal și că Adrian Zamfir ar trebui să primească un procent mai mic decât „zero”, ceea ce e imposibil.

Nicolae Cristescu nu este acționar la Rapid, el fiind un simplu creditor înscris la masa credală, iar acest lucru i-a nemulțumit pe avocații contestatarilor.

„Viitorul acționar ar putea rezolva și problema insolvenței. În planul de reorganizare s-a ajuns la o sumă… undeva la 300.000 de euro. Nu e mare lucru. În afară de acești 300.000 de euro mai sunt datoriile curente”

Adrian Zamfir, patron Rapid

Articol scris de Victor STOICESCU

Marius ANGHEL 15 Feb. 2014, 14:28 Liga 2
Pe aceeași temă