Deși au pierdut litigiul cu CSMS, Prunea le dă dreptate lui Avrămia și Herghelegiu

Marius ANGHEL 18 Dec. 2013, 16:00 Liga 2
Deși au pierdut litigiul cu CSMS,** Prunea le dă dreptate lui Avrămia și Herghelegiu

Pentru prima dată în ultima jumătate de an, președintele executiv al divizionarei secunde de fotbal din Copou recunoaște că stoperul Avrămia și atacantul Herghelegiu au avut dreptate că s-au adresat comisiilor federale în litigiul cu clubul ieșean.

Jucătorii care până în vară au evoluat și la naționala de tineret a României au pierdut acel diferend, dar acum, după mai multe propuneri de prelungire a contractelor scadente în vară ce au fost refuzate, Florin Prunea a spus în premieră că le înțelege demersul. „Jucătorii au avut dreptate, iar punctul de vedere pe această temă l-am tot repetat în ședințele Comitetului Director al CSMS. I-am ajutat și pe ei doi, dar și pe Crețu, după venirea mea în Copou ajungând nu doar la naționala de tineret, ci chiar titulari la echipa reprezentativă. Se poate spune, deci, că le-am făcut eu vreun rău? Nu! Cred că dimpotrivă”, a declarat ieri Prunea după o nouă discuție cu Adrian Avrămia și Andrei Herghelegiu.

Absenți de la naționala de tineret de la venirea ca selecționer a lui Bogdan Stelea, șeful executivului din Copou a precizat că are convingerea că jucătorii au valoarea necesară pentru a reveni sub tricolor și chiar că asta se va întâmpla la următoarele acțiuni ale lotului amintit. „Sunt singurele produse ale fotbalului ieșean din ultimii ani și trebuie făcute orice eforturi pentru a fi păstrați aici”, a reiterat ieri Florin Prunea, care a adăugat că acum decizia menținerii internaționalilor de tineret în Iași este doar la mâna Comitetului Director al CSMS.

Herghelegiu a confirmat discuțiile de ieri cu președintele clubului, a mai lăsat ceva loc de discuții pe marginea unei posibile prelungiri șederii în Copou, dar a subliniat că nu primit vreo ofertă concretă de prelungire a contractelor. „Până pe 10 ianuarie, când se reiau pregătirile și unde ne vom prezenta, nu se poate întâmpla absolut nimic. Discuția poate fi reluată, deci, abia după vacanță, în funcție de interesele și de politica clubului ieșean”, a spus și Andrei Herghelegiu.

Memoriu împotriva lui Panait

Colaboratorii localnici ai lui Marius Lăcătuș, șeful băncii tehnice a formației din Copou – Adrian Kerezsy și Benone Dohot, au certificat ieri printr-un document că preparatorul fizic Ciprian Panait nu s-a mai prezentat la programul CSMS încă după înfrângerea de la Constanța (scor 0-1), cu Farul, ce a dus la înlocuirea antrenorului nemțean Costel Enache.

În baza informațiilor confirmate de către cei doi, Prunea va depune un memoriu la comisiile federale în vederea rezilierii contractului cu Panait. „Preparatorul fizic nu s-a mai prezentat la serviciu de mai bine de două luni, iar din punctul meu de vedere este un capitol de mult timp încheiat. La fel ca și fundașul dreapta Firoiu, care va fi notificat și el referitor la încetarea înțelegerii pe care o are cu CSMS”, a mai declarat ieri Prunea, lăsând de înțeles că apărătorul oltean a refuzat rezilierea amiabilă a angajamentului, fiind singurul dintre cei șase jucători disponibilizați la sfârșitul sezonului de toamnă care procedează astfel.

„Cam târziu și-a dat seama domnul Prunea că am avut dreptate când ne-am adresat comisiilor federale, chiar dacă am pierdut litigiul. Acum nu ni s-a mai propus nimic concret, rămânând să aprofundăm discuția despre o eventuală prelungire a contractelor abia după vacanță”
Andrei Herghelegiu, atacant CSMS Iași

Sursa: Evenimentul

Marius ANGHEL 18 Dec. 2013, 16:00 Liga 2
Pe aceeași temă