Anton a câștigat prima bătălie în războiul cu AJF

Marius ANGHEL 13 Dec. 2013, 14:16 Ligi județene
Anton a câștigat prima bătălie** în războiul cu AJF

Ieri a mai dispărut o necunoscută în cadrul luptei pentru șefia Asociației Județene de Fotbal, în care sunt implicați actualul președinte, Aurel Daicu, și Ciprian Anton, managerul grupării de Liga a III-a Sporting Suceava.

Presat de memorandumul semnat de nu mai puțin de 38 de asociații sportive, prin care se solicită mai multe explicații din partea conducerii AJF legate de data și contextul în care se vor derula alegerile de anul viitor, președintele Aurel Daicu a decis să se conformeze dorinței cluburilor.

„Pentru că nu avem nimic de ascuns și nu avem de la ce să ne sustragem, am decis convocarea Comitetul Executiv pentru data de 12 ianuarie 2014, acolo unde voi propune ca Adunarea Generală Extraordinară a cluburilor să aibă loc la sfârșitul aceleiași luni, pe 30 ianuarie. Cu acest prilej, voi supune discuțiilor mai multe probleme curente, urmând să consultăm membrii afiliați și cu privire la stabilirea datei la care vor loc alegerile de anul viitor, conform cu prevederile statutare”, a declarat actualul președinte al AJF Suceava, Aurel Daicu.

De partea cealaltă, oponentul său, Ciprian Anton, a perceput această decizie ca o mică victorie. „Mă bucur că demersul nostru a avut succes și conducerea AJF a ținut cont de voința a 38 de asociații sportive din județ, din totalul de 52. În fond, noi nu dorim să schimbăm pe nimeni cu forța. Cerința noastră a fost una legitimă, am dorit doar să se stabilească odată clar, să știe toată lumea, când și unde vor avea loc viitoarele alegeri pentru stabilirea conducerii Asociației Județene de Fotbal”, a precizat Ciprian Anton.

Scrutinul ar putea avea loc cel mai devreme la începutul lunii martie, când îi expiră mandatul de patru ani președintelui Aurel Daicu, dată care este agreată de echipa lui Ciprian Anton. De partea cealaltă, Aurel Daicu ar dori ca alegerile să se deruleze undeva în luna iunie, la finalul sezonului în curs, prelevându-se de o prevedere din statutul AJF Suceava, care-i acordă o perioadă de grație de 6 luni președintelui după încheierea mandatului.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 13 Dec. 2013, 14:16 Ligi județene
Pe aceeași temă