Planul lui Adrian Marțian de a scăpa de antrenorul său este în aer și asta pentru că legea insolvenței îi creează probleme. Deși susținea că actele de demitere a lui Eugen Trică sunt făcute ca la carte, patronul UTA-ei are neplăcuta surpriză să nu primească ok-ul din partea administratorului judiciar. Firma de avocatură Dinu, Urse și Asociații nu au confirmat actele înaintate de Dorin Micșa, administratorul special al „Bătrânei Doamne” și asta pentru simplul fapt că decizia de renunțare la fostul internațional are implicații economice asupra clubului. Numai în momentul în care dejeanul i-ar achita cei 10 mii de euro, reprezentând clauza de reziliere a contractului, adminstratorul judiciar ar da undă verde solicitării lui Micșa, respectiv actelor de demitere a tehnicianului.
Pe de altă, administratorul special are puterea de a emite un act de denunțare unilaterală a contractului dintre UTA și antrenorul său, prin care – practic – Dorin Micșa își asumă un eventual eșec al demiterii. Mai precis, dacă Trică câștigă pe linie sportivă litigiul cu „Bătrâna Doamnă”, cel care va trebui să-i achite clauza de 10 mii de euro, plus eventuale cheltuieli de judecată va fi administratorul special și asta pentru că administratorul judiciar l-a pus de pe acum în gardă că nu-și va asuma încărcarea clubului cu alte datorii. Acum, rămâne de văzut dacă fostul „oficial” al lui Poli va avea încredere în avocații lui Marțian sau chiar în Marțian, care îi va sări în ajutor cu cei 10 mii de euro care, cel mai probabil, îi vor fi imputați dacă Trică va câștiga litigiul cu UTA. Cert este că până la această oră nu există un astfel de act de denunțare unilaterală, deci, Eugen Trică este antrenorul ardenilor în funcție și în mod normal nu are cum să fie împiedicat să conducă antrenamentul din această dimineață.
Avocatul Iulian Zaharia, reprezentantul adiministratorului judiciar, a mai făcut o precizare foarte importantă în „speța” momentului la UTA. „Nici Adrian Marțian, nici Giovanni Catazantariti sau Giuseppe Guzzardi nu reprezintă UTA și nu pot lua decizii în numele clubului. Conform legii insolvenței și etapei în care ne aflăm, sunt simpli creditori, care până la definitivarea tabelului cu toți creditorii clubului sunt puși oarecum în așteptare. Reprezentantul UTA-ei și factor de decizie la club e administratorul special”, a punctat Zaharia.
Așadar, și din punct de vedere juridic, lucrurile sunt extrem de complicate în Calea Aurel Vlaicu. Cel puțin la această oră, Marțian pare blocat din toate părțile (vestiar, suporteri și administratorul judiciar) în intenția de a-și demite antrenorul.
Sursa: SportArad