Prahoveni în obiectiv

Mihai Andries 04 Nov. 2013, 21:42 Stiri
Prahoveni în obiectiv

Conpetul a bifat al treilea succes la rând, 3-0 cu FC Păpăuți, și obiectivul propus de Florin Pârvu în urmă cu trei etape, acela de a lua maximum de puncte din meciurile cu Bradu, Titu și Păpăuți, a fost atins. „Bonus” – succesul a coincis cu ajungerea pe loc de play-off, pentru prima dată în tur, chiar în ultima etapă din prima jumătate a sezonului „regulat”, ceea ce reprezintă un rezultat onorabil pentru o grupare care, în vară, a avut pusă „la îndoială” continuitatea.

E drept, scorul final, 3-0, poate fi considerat „mincinos”, după cum începuse meciul cu Păpăuțiul, dar, apoi, rezultatul poate fi socotit chiar… nedrept (!), după numărul ratărilor din poziții clare de a marca ale prahovenilor, din partea secundă a întâlnirii. Prima mare ocazie a meciului a aparținut oaspeților, Voicu nereușind să profite de o bâlbâială a lui Nedelcovici (min. 32), șutul său fiind scos de pe linia porții de Moroiță. Apoi, oaspeții au „copiat” greșeala gazdelor și, la ezitarea lui Gătej, Abba a rămas cu mingea în fața porții, înscriind al doilea său gol în acest sezon (min. 35, 1-0).

A urmat „episodul” eliminării lui Leonte și, cu om în plus, Conpetul nu a mai avut emoții în a se impune, Moroiță (61), Munteanu (62) ratând ocazii din care este mai greu să nu nimerești poarta, decât să dai gol! Noul intrat Ruptureanu a semnat „dubla” care a adus confortul și liniștea unui succes facil, prima dată, după o minge recuperată tot de el (min. 69, 2-0), apoi, cu latul, după centrarea de pe dreapta a lui Ionuț Constantin (min. 71, 3-0), ultima mare ocazie aparținând tot unui nou intrat, Iancu, care a tras în transversală, de asemenea, din poziție „ultracentrală”.

S-a terminat 3-0, cu ceva nervi între cele două tabere (min. 41, la eliminarea lui Leonte, jucătorii au fost la un pas să se încaiere în teren și în zona băncilor de rezerve), dar și cu bucuria jucătorilor gazdă de a fi arătat că se pot „coagula” în jurul antrenorului Florin Pârvu.

Exemplul Moroiță

Conpet-ul a avut probleme în linia defensivă, unde, prin accidentarea lui Stanca, soluțiile pe care le avea la dispoziție Florin Pârvu rămâneau foarte puține. Astfel, s-a apelat la Andrei Moroiță, care nu se mai antrenase cu echipa de două săptămâni, acesta fiind chemat la Strejnic joi, după ce s-a aflat că nu va avea meci de arbitrat în Liga a III-a, cum s-a întâmplat în ultimul timp. „Moro” a venit, a refăcut cuplul de fundași centrali cu Badea, achitându-se foarte bine de sarcinile defensive și, mai mult, a fost la un pas de a marca, ratând o ocazie rarisimă, în min. 61, când a trimis peste poartă, cu piciorul, din 3 metri! Cum „prietenul la nevoie se cunoaște”, Moroiță poate fi inclus în această categorie, a celor care „au ajutat la greu”.

Nedelcovici a mers direct la spital

Cel mai important moment în economia partidei a fost cel al accidentării lui Nedelcovici, portarul gazdelor fiind lovit, intenționat, cu gheata în cap de către Leonte, atacantul oaspeților, văzând, mai întâi, galben din partea centralului Tomoioagă, cel care, mai apoi, văzând că sângele șiroia din capul jucătorului de la Conpet, a scos cartonașul roșu din buzunar, așa cum se impunea! Nedelcovici a mai rezistat în teren, după incidentul din min. 41, dar, cum sângele îi curgea abundent, a fost înlocuit, până la urmă, în min. 67, după meci fiind preluat de echipajul de pe Ambulanță, pentru a fi „cusut” la Spitalul Județean.

 

Conpet Ploiești – CS Păpăuți 3-0 (1-0)

Stadion: Conpet – Strejnic. Spectatori: circa 150. Au marcat: Abba (34), Ruptureanu (69 și 71).
Conpet: Nedelcovici (67 Anghelache) – I. Constantin, Badea (cpt), Moroiță, Olteanu – Maria (58 Ruptureanu), Căpălău (75 Anghel), Munteanu, Dr. Gheorghe – Gafița (78 Iancu), Abba. Antrenor: Florin Pârvu.
FC Păpăuți: Gătej (81 Băncilă) – Zaharia, Marincea, R. Stana, Boghez – R. Sala (cpt) – Preda (58 Livadariu), Tufaru (46 Dragne), Leonte, Vîrlan – C. Voicu. Antrenor: Marius Filip.
Avertismente: Abba (35), Olteanu (38), Maria (57), I. Constantin (61) / Marincea (17), Stana (73).
Eliminare: Leonte (41)
Au arbitrat: Claudiu Tomoioagă (Rm. Vălcea) – Ion Manciu (Popești-Leordeni), Ovidiu Dorobanțu (Rm. Vâlcea).
Observatori: Marius Munteanu (organizare), Marius Munteanu (arbitrj, ambi din București).
Jucătorul meciului: Andrei Moroiță.

 

Sursa: Ziarul Prahova

Mihai Andries 04 Nov. 2013, 21:42 Stiri
Pe aceeași temă