„Îi promit antrenorului că voi fi mai ascultător”

Marius ANGHEL 23 Oct. 2013, 12:43 Special

Jucătorul de 22 de ani de la Hercules Lupeni, Marius Dumitrescu, promite să vorbească mai mult pe teren decât în vestiar. El povestește și despre bătaia de la Petrila, din care a scăpat mai puțin șifonat.

Marius Dumitrescu, fundașul de 22 de ani al echipei Hercules Lupeni este unul dintre jucătorii reprezentativi ai grupării care evoluează în Liga a IV-a și care se află pe un onorant loc trei. Lupeneanul a evoluat în urmă cu patru ani în Liga a II-a la defuncta Minerul Lupeni.

Marius Dumitrescu este un fotbalist care sare puțin din tiparul obișnuitului. „Când am dreptate nu ezit să îmi exprim punctul de vedere indiferent în  fața cui ar fi chiar și a antrenorului, care m-a iertat de multe ori”, spune jucătorul de la Hercules.

Față de anul trecut Hercules a început în forță turul de campionat. „Sperăm să câștigăm cât mai mute jocuri, iar dacă la sfârșitul campionatului vom fi pe locurile fruntașe de ce nu să mergem chiar la barajul pentru promovare”.

Marius Dumitrescu crede că cel mai redutabil adversar  al echipei sale este Retezatul Hațeg, grupare  care a revenit pe prima poziție. „Este  o echipă cu o experiență mai mare decât noi și cu jucători care au evoluat chiar în Liga I și au atuul că au și jucători din Vale cum ar fi: Kalai, Câmpeanu, Simoneac, Tonca. Dar important este ca noi să ne facem jocul nostru și să fim în față”, spune jucătorul.

Hercules Lupeni este o echipă sudată și datorită faptului că este formată numai din jucători din Lupeni, care se cunosc încă de când au evoluat la juniori. „Și acesta este un as al nostru pentru că avem un spirit aparte care ne dă încredere în noi”, spune fotbalistul cu doar trei cartonașe galbene, în acest tur de campionat.

Numele echipei Hercules este unul care ar trebui să sperie formațiile din județ. „Anul acesta au cam început multe formații să se teamă de noi după ce ne-au cunoscut mai bine. Este un nume care nouă ne dă încredere în noi. Hercules înseamnă putere”.

În etapa viitoare Hercules va juca la Metalul Criscior, un meci foarte greu pe care însă elevii lui Dan Voicu trebuie să-l câștige. Jucătorul mai spune că se joacă destul de dur la acest nivel iar cea mai indisciplinată echipă la acest capitol este cu siguranță Inter Petrila. „Au jucat la rupere cu noi, ne-au înjurat,  ne-au scuipat, vai mama noastră. Mi-am luat la pumni în stomac cât pentru un sezon întreg, dar am scăpat cu bine”, a declarat Dumitrescu.

Un rol important în rezultatele echipei îl are și patronul Ion Hațegan. „Este un om care ne este aproape din toate punctele de vedere și ne încurajează întotdeauna chiar și când pierdem și care ne oferă toate condițiile de care avem nevoie și pentru acest lucru îi mulțumim”, a conchis jucătorul din Lupeni.

Ia palma neamule!

Un pumn, o palmă, un picior a devenit o nimic toată în Liga a IV-a la fotbal acolo unde meciurile de fotbal sunt numai bune de o regie de film. Nu există etapă în care jucătorii să nu boxeze sau să sară gardurile stadionului. Ce mai, hos total. Astfel că jucătorul Nelucu Stoica de la AS Sântămăria Orlea a primit două jocuri suspendare în baza art. 63.1.b + 63.2.4.a din RD și 50 lei penalitate sportivă conf.

Anexei 4 din RD al AJF, pentru lovirea cu palma a unui adversar în timp ce jocul era oprit. Un alt jucător Ciprian Ursu de la Victoria Călan a luat  3 jocuri suspendare în baza art. 65.a + 43.4.b din RD și 150 lei penalitate sportivă conf . Anexei 4 din RD al AJF, pentru amenințări la adresa arbitrului. Așa că aviz amatorilor.

„Nu suntem duri”

Antrenorul echipei de fotbal Inter Petrila, Aurel Molovan, s-a arătat deranjat de faptul că mai multe echipe din județeană acuză jocul dur al elevilor săi și crede că totul este o exagerare. „Nu suntem duri nu jucăm dur. Nimeni nu spune de faptul că la fiecare meci am fost provocați. Nu este corect să fim catalogați ca fiind o echipă dură. E adevărat avem cele mai multe cartonașe dar de fiecare dată am fost provocați. În meciul cu Hercules nu a fost chiar așa cum s-a spus. Jucătorii mei au fost la rândul lor îmbrânciți și aruncați în gardul de plasă”, spune antrenorul petrilean.

Acesta amintește faptul că la Petrila sunt probleme financiare și că la fiecare meci se pune problema deplasării, nefiind bani.  „De multe ori mergem cu mașini personale și ne bazăm pe juniori. Stăm bine la capitolul talent. Sunt peste 50 de juniori la cub, iar la Juniori C suntem pe primul loc”, a declarat tehnicianul.

Jucătorii de la Inter Petrila joacă la fel ca multe alte echipe fără bani. „Tot ceea ce facem, facem din suflet”, a conchis Aurel Moldovan.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 23 Oct. 2013, 12:43 Special
Pe aceeași temă