Hercules își măsoară mușchii cu Ripensia. Timișorenii pornesc ca favoriți la promovare în fața echipei din Lupeni

Marius ANGHEL 17 Jun. 2016, 14:35 Stiri

Darius Ursachi, atacantul de 23 de ani al echipei Hercules Lupeni, campioana Hunedoarei, a acordat la mijlocul acestei săptămâni un interviu Ziarului Văii Jiului, în care prefațează partida de baraj cu Ripensia Timișoara, reprezentanta județului Timiș. Tânărul jucător este încrezător în șansele Herculesului, afirmând că perspectiva promovării a fost cea care l-a convins să se întoarcă la echipa de la poalele Munților Vâlcan. Mai mult decât atât, Darius speră ca în cele două jocuri cu bănățenii să își îmbunătățească statisticile stagionale, întrucât nu a reușit să marcheze mai mult de două goluri în ediția 2015/2016 a Ligii a IV-a , după cum recunoaște el însuși, destul de puțin pentru un atacant.

„M-am întors din dorința clară de a promova, pentru că eu cred că în acest moment Hercules are o echipă capabilă de a juca în Liga a III-a. Este foarte important pentru noi să nu luăm gol și, de ce nu, chiar să marcăm. Nu mergem acolo să fim victime sigure. Suntem o echipă foarte determinată și bine montată pentru acest joc”, a spus Ursachi, jucătorul care în cariera sa a mai jucat în Liga 3 la Jiul Petroșani și FC Hunedoara.

Primul joc al barajului va fi găzduit de Stadionul Ciarda Roșie (fostul Tehnomet) din Timișoara, de unde Ursachi este încrezător că Hercules se va întoarce măcăr cu un egal, deși cei mai mulți îi dau favoriți pe timișoreni. Tradiția, pofta de gol (peste o sută de reușite în campionat), dar mai ales efervescența creată în jurul reînvierii simbolului Ripensia sunt atuuri de partea bănățenilor, dar nu trebuie omis nici că Hercules, fondată în urmă cu cinci ani, este, de acum, formația principală a Lupeniului, după desființarea Minerului (înființată în anul 1920 și dispărută în 2010). Ținând cont și de acest aspect, Darius Ursachi face apel la publicul din orașul de aproximativ 24.000 de locuitori să se alăture echipei în retur și să ducă mai departe frumosul proiect de sub conducerea patronului Nelu Hațegan și a antrenorului Dan Voicu.

„Eu cred că suntem capabili să luăm cel puțin un punct care să ne ajute să rămânem în grafic. Pentru ambele meciuri avem nevoi de încurajarea suporterilor pe care pe această cale îi rugăm să vină să fie alături de noi. Chiar dacă nu am mai jucat de ceva timp am tras tare la antrenament și sunt sigur că nu voi dezamăgi. Am o datorie morală față de nea Dan care mereu m-a ajutat și m-a încurajat. Aș vrea pe această cale să-i mulțumesc patronului Nelu Hațegan pentru faptul că a fost mereu alături de noi. Ne-a sprijinit și moral și financiar chiar și în momentele când mulți nu mai credeau în noi”, a mai declarat atacantul Lupeniului.

Antrenorul Dan Voicu a declarat că, în linii mari, nu există probleme de lot înaintea deplasării la Timișoara, poate doar starea medicală a lui Daniel Savu și întoarcerea din străinătate a lui Marius Dumitrescu să ridice unele semne de întrebare.

„Știu că Ripensia este o echipă bună, îndelung lăudată, dar noi ne jucăm șansa noastră. Nu ne vom da la o parte. Vom face totul să câștigăm. Mergem să jucăm deschis și să nu uităm că primul meci este foarte important pentru noi. Îmi doresc ca promovarea să se decidă la Lupeni”, a comentat și Voicu întâlnirea cu Ripensia.

Meciul tur dintre Ripensia Timișoara – Hercules Lupeni se dispută sâmbătă, de la ora 18:00, și va fi fluierat de centralul Adrian Cocoș din Reșița. Intrarea pe arena din Ciarda Roșie este liberă. Radio Timișoara va difuza în direct meciul, pe calea undelor la frecvența AM 630 kHz, cât și video, la adresa de internet: http://radiotimisoara.ro/video. Returul are loc peste o săptămână, pe 25 iunie, de la aceeași oră.

Articol scris de Vlad ROȘCA
Foto interior: Ripensia Timișoara

Marius ANGHEL 17 Jun. 2016, 14:35 Stiri
Pe aceeași temă