Arbitrul Macovei a fluierat a pagubă! Oficialii buzoieni susțin că a fost viciere de rezultat

Marius ANGHEL 13 Oct. 2013, 10:00 Campionat

Atât antrenorul Viorel Ion, cât și președintele Gloriei Buzău, Dan Tulpan, consideră că maniera de arbitraj din meciul cu Unirea Slobozia (2-2) a fost una tendențioasă. Cei doi au declarat că prin deciziile sale, centralul Aurelian Macovei (Galați) a viciat rezultatul partidei.

Arbitrul este acuzat că nu l-a eliminat pe portarul oaspeților, pentru faultul comis în postură de ultim apărător, asupra lui Verdeș. Faza s-a petrecut în minutul 58, când ,,fluierașul” a acordat penalty, însă, deși se impunea cartonaș roșu, l-a sancționat pe goalkeeperul Unirii Slobozia doar cu galben.

Puțin mai târziu, centralul a comis-o din nou după ce l-a eliminat mult prea ușor pe jucătorul formației ialomițene Roșu, care faultase un adversar aproape la marginea terenului.

,,Viciere de rezultat!!! Nu se mai poate așa ceva! Penalty și indiscutabil, cartonaș roșu. Pe mine nu mă încălzește cu nimic că puțin mai târziu a dat afară un jucător de câmp. Alta e să elimini portarul, care până atunci a scos mingi din toate unghiurile și să fii nevoit să faci schimbare. Se schimbă situația (…) Nu, că fac memoriu, ci duc la Comisie DVD-ul cu meciul filmat. Punctele nu ți le mai dă nimeni înapoi, dar pentru acest individ pe care mâine-poimâine s-ar putea să-l avanseze, că așa se întâmplă. Este clar că există o coaliție împotriva noastră. Nu se vede? Chiar în halul ăsta? Eu spun că dacă aveam un arbitraj corect câștigam cu siguranță” a declarat antrenorul Gloriei Buzău, Viorel Ion.

Dan Tulpan: ,,De data asta s-a îngroșat gluma cu arbitrajul”

La rândul său, președintele clubului din Crâng, Dan Tulpan, a ținut să precizeze că de-a lungul timpului, la Buzău, arbitrajele tendențioase au fost trecute cu vederea, dar acum s-a depășit limita. Oficialul buzoian nu crede însă că Gloria ar fi ,,vânată” de arbitri, ci este vorba de valoarea fiecăruia și presiunea de a scoate mulți tineri pe bandă rulantă care să fie promovați.

Chiar dacă s-ar lua măsuri împotriva centralului de la meciul cu Unirea Slobozia, Tulpan recunoaște că asta nu îl încălzește cu nimic, dar măcar să nu mai fie delegat altădată la jocurile formației din Crâng. ,,Greșeală mare de arbitraj. Clar, viciere de rezultat! Nu știu cum vor să promoveze băieții aștia cu o astfel de manieră de arbitraj. Chiar nu poți merge la promovare cu un asemenea băiat (n.r. Aurelian Macovei). Nu am făcut niciodată presiune pe arbitri, ci i-am lăsat să își facă meseria cum consideră dânșii, dar de data asta s-a îngroșat gluma cu arbitrajul. Nu cred însă că în 2013 la câte se întâmplă în societatea românească,c ineva își permite să facă presiune sau ceva tendențios asupra unui club”, a punctat președintele grupării buzoiene, Dan Tulpan.

Observatorul de arbitri, Augustus Constantin, s-a interesat la cei care au filmat meciul dacă poate intra în posesia înregistrării pentru a revedea în mod special faza penaltyului.

Articol și foto de Adi SOARE

Marius ANGHEL 13 Oct. 2013, 10:00 Campionat
Pe aceeași temă