FC Olt și-a prezentat achizițiile, după trei săptămâni de la startul returului!

Marius ANGHEL 29 Mar. 2013, 13:26 Seria 2
FC Olt și-a prezentat achizițiile,** după trei săptămâni de la startul returului!

Oficialii grupării FC Olt Slatina au prezentat, înaintea primului meci de pe teren propriu din retur, jucătorii transferați pentru întărirea lotului. Matei, Firțulescu, Rioșanu și Gafița sunt achizițiile iernii.

Oficialii grupării FC Olt Slatina au transferat în această iarnă patru jucători pentru a acoperi posturile deficitare, ținta vizată în mod special fiind ofensiva. Nou-veniții s-au arătat încrezători în parcursul echipei. Divizionara secundă slătineană a debutat în acest retur cu o remiză, în deplasare, scor 2-2, cu FC Maramureș și se află în fața unui joc extrem de important, cu FC Bihor.

Gafița: „Valoarea lotului este mult peste ceea ce arată clasamentul”

Atacantul de 29 de ani, Cristinel Gafița, sosit de la ACS Buftea, a mai evoluat, în decursul carierei pentru Astra Ploiești, Petrolul și U.Cluj. „Am venit cu gânduri bune împreună cu colegii să scoatem echipa de unde suntem, valoarea lotului este mult peste ceea ce arată clasamentul la momentul de față. Ne așteaptă un meci greu cu FC Bihor, dar am încredere în echipa aceasta că va obține rezultate foarte bune, nu neapărat în meciul cu FC Bihor. Nu, nu ne-ar mulțumi egalul”, a declarat „vârful” celor de la FC Olt Slatina.

Firțulescu: „Ne dorim din tot sufletul să câștigăm meciul cu FC Bihor”

Fostul fotbalist al Universității Craiova, mijlocașul Dragoș Firțulescu, consideră că dacă echipa va avea agresivitate, determinare, orice adversar din serie poate fi învins. „Cu toții ne dorim să obținem rezultate, depinde de noi, de modul în care ne pregătim, cum abordăm jocurile, cum am mai spus-o, cu toții ne dorim să câștigăm cât mai multe meciuri. Ne dorim din tot sufletul să câștigăm cu FC Bihor, toată lumea își dorește lucrul acesta. Ne trebuie cele trei puncte, să ieșim din acea zonă, cred că o putem face dacă începem meciul bine, dacă avem răutate, determinare. Cred că putem învinge orice echipă din seria noastră”, a spus mijlocașul stânga, titular în primul joc din retur.

Rioșanu: „Mă bucur foarte mult că am ajuns la FC Olt, mai ales că sunt slătinean”

Mijlocașul la închidere Eugen Rioșanu a mai evoluat la FC Național (2005-2007), Gaz Metan CFR Craiova, CS Turnu Severin, iar în turul actualului sezon a jucat pentru formația din eșalonul al treilea FC Caracal. „Am venit să ajut echipa, nu cred că locul nostru este aici, conjunctura a dus la acest lucru, eu mă bucur foarte mult că am ajuns la FC Olt pentru că sunt slătinean, este pentru prima dată când joc pentru o echipă locală, în afară de FC Caracal, unde am ales să joc pentru puțin timp. Referitor la meciul cu FC Bihor, un egal nu ne avantajează, la orice meci noi mergem să câștigăm, dar asta nu înseamnă că orice punct obținut nu este bun. Ne dorim victoria, mai ales că jucăm acasă. Într-adevăr, în amicale am jucat, m-a scos din circuit o accidentare la gleznă, acum sunt apt sută la sută, nu mai am nicio problemă”, a precizat mijlocașul celor de la FC Olt Slatina.

Matei: „Mă antrenez în continuare, aștept vremuri mai bune”

Atacant ce a evoluat pentru grupările FC Vaslui, Oțelul Galați sau Farul Constanța, Marius Matei a îmbrăcat în această iarnă tricoul celor de la FC Olt Slatina. „Vârful” de 29 de ani nu s-a regăsit printre titulari la primul joc, însă dată fiind experiența acestuia, oricând ar putea reprezenta o soluție în atac.

„Normal, nu mă mulțumește că sunt rezervă, mă antrenez în continuare, aștept vremuri mai bune. Nu sunt eu în măsură să spun de ce nu joc, nu știu ce mi-aș reproșa, nu eu trebuie să mă văd în unsprezecele de start”, a precizat atacantul Marius Matei.

Oprescu: „Sunt jucători cu experiență, acum rămâne ca ei să contribuie la jocul echipei”

Tehnicianul grupării FC Olt Slatina, Dan Oprescu, s-a arătat mulțumit de transferurile realizate în  această iarnă, precizând că așteaptă ca toți componenții lotului să contribuie la rezultatele echipei.

„Sunt jucători cu experiență, toți au jucat la un nivel ridicat, acum rămâne ca ei să contribuie la jocul echipei noastre. Nu aș vrea să vorbim foarte mult, așa cum am promis, când am revenit în iarnă, aș vrea să vorbim mai puțin în presă și mai mult pe teren, dacă altădată am vorbit mai mult în presă și mai puțin pe teren, de această dată aș vrea să fie invers. Nu vreau să mă hazardez, am vrea să terminăm în primele opt, echipa este în creștere de la meci la meci, dar și în vară echipa a jucat foarte bine. Am avut 13 meciuri amicale, dintre care 10 câștigate, iar trei încheiate la egalitate, am început bine campionatul, după care s-au întâmplat multe lucruri neprevăzute, care au dus la parcursul ulterior al echipei. Așa cum spuneau și băieții, vrem să arătăm că locul nostru este mult mai sus. Mulțumit aș fi dacă aș câștiga toate meciurile care urmează, să nu credeți că am fost mulțumit că am câștigat un punct la Baia Mare, dar atunci când nu câștigi e important să nu pierzi. Sunt jucători care au nevoie de timp pentru a înțelege ce vrem noi să jucăm, în rest, toți sunt valoroși, de-asta spun, așteptați să se termine campionatul, după aceea vom trage concluziile necesare. Am jucat un singur meci, dacă ați urmărit rezultatele celor de la FC Maramureș, o singură echipă a câștigat la Baia Mare, în ultimele cinci etape a bătut pe UTA, a făcut egal cu FC Bihor, cu Corona, cu noi, ca dovadă că seria este echilibrată, toate echipele sunt egale, fotbalul este în declin având în vedere că nicio echipă nu domină clar, ați văzut parcursul slab al primelor clasate”, a declarat tehnicianul celor de la FC Olt Slatina, Dan Oprescu.

Sursa: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 29 Mar. 2013, 13:26 Seria 2
Pe aceeași temă