Ciobanu: „Să uităm acest meci, mai avem 11 de jucat”

Marius ANGHEL 09 Mar. 2013, 17:06 Campionat
Ciobanu:** „Să uităm acest meci, mai avem 11 de jucat

Delta Tulcea a terminat la egalitate, 1-1, cu un gol în prelungiri, meciul cu Rapid CFR Suceava, o echipă care în retur va trebui să se agațe de fiecare punct pentru a se salva de la retrogradare.

Elevii noului antrenor Mihai Ciobanu au intrat bine în meci și din minutul 7 puteau deschide scorul prin V. Crețu care a ratat reluarea spre poarta goală din interiorul careului mic.

Fără să treacă de mijlocul terenului, Rapid CFR Suceava putea primi lovitura de grație de la tânărul fundaș stânga Olteanu, cel care a prins un trasor de la 40 de metri însă mingea a izbit transversala, iar prima jumătate de oră de iureș a gazdelor s-a încheiat cu șutul din alergare a lui V. Crețu din marginea careului, puțin pe lângă poartă.

O primă repriză dominată copios de gazde, chiar dacă steril, fără gol, așa cum avea să recunoască la conferința de presă Mihai Ciobanu, antrenorul Deltei.

Partea a doua a jocului a adus în cele două distribuții nume noi, Postelnicu pentru Delta și respectiv Morariu pentru Rapid CFR, dovada clară că antrenorii celor două echipe au fost nemulțumiți de primele 45 de minute.

Repriza secundă a adus totuși de la vestiare un Rapid mai degrabă „expres” primele 10 minute fiind un forcing la poarta tulcenilor care au scăpat basma curată la șutul lui Petrescu în minutul 53, dar au „comis-o” două minute mai târziu când Homneac i-a luat prim-planul lui Scarlat și a obținut lovitura de pedeapsă dorită. Găldean a transformat penalty-ul și aveau să urmeze 40 de minute, cu tot cu prelungiri, de coșmar pentru suporterii Deltei care așteptau nu doar o victorie ci și spectacol în meciul cu o virtual retrogradată.

Cu Nanu pe post de pivot în locul vârfului retras Cîju și cu Ursu în locul lui N. Crețu, Delta n-a câștigat mare lucru nici pe talie nici pe viteză și finalul meciului a fost unul în care Preda, portarul oaspeților, a șomat mai mult decât în prima repriză.

Abia în al doilea minut de prelungiri, când s-a apelat și la centrări în careu, din colțul careului mic, spre disperarea sucevenilor care au reclamat poziție de ofsaid, V. Crețu avea să restabilească egalitatea. Minutul patru al prelungirilor avea să aducă faza controversată a meciului atunci când jumătatea dobrogeană a brigăzii de arbitri (Dragoș Teodor – arbitru și Sebastian Stoianov – asistent, ambii din Constanța) a disctat lovitură liberă pentru faultul la Stanca de pe linia careului de 16 metri în loc să mute execuția pe punctul cu var.

„Dacă ne luăm după aspectul primei reprize, startul a fost unul bun. Am ratat prin Vișan Crețu de-a dreptul uluitor și am avut alte bune ocazii de a înscrie. Greșeala defensivă din care oaspeții au obținut un penalty meritat pot spune că ne-a bulversat și chiar dacă am dominat finalul de meci am făcut-o steril, cu prea multe execuții pretențioase și cu oarecare încercări individualiste și aici aș amiti de încercările lui Cosmin Neagu și chiar același Vișan Crețu care avea să aducă egalarea. Faza din prelungiri nu o comentez iar dacă nu s-a acordat 11 metri poate că n-a fost. Cred că cel mai bine e să uităm acest meci, mai avem 11 de jucat” a declarat după meci Mihai Ciobanu care încă nu aflase de „isprava” de la otopeni a Dunării Galați, viitorul adversar al Deltei Tulcea.

DELTA TULCEA – RAPID SUCEAVA 1-1
V. Cretu ”90+2 / Găldean ”57 – pen.

Stoicescu – D. Stanca, Mișelăricu, Scarlat, M. Olteanu – Ad. Ionescu, N. Crețu (E. Nanu ”56) – V. Crețu, Câju (cpt.)(Ursu ”56), Sin (Postelnicu ”46) – C. Neagu
Antrenor: Mihai Ciobanu

Preda – Doboș, Velescu, Fl. Plămadă (cpt.), Semeghin – Chișu (Chiriac ”55), Găldean – Pleniceanu (Morariu ”46), M. Petrescu, I. Plămadă, Homneac (M. Negru ”68)
Antrenor: Ion Buzoianu

Articol scris de Irinel Călin

Marius ANGHEL 09 Mar. 2013, 17:06 Campionat
Pe aceeași temă