FC Botoșani a cucerit frontul de vest: după victoria de la Arad, au câștigat și la Timișoara

Marius ANGHEL 02 Mar. 2013, 18:11 Pregătiri, amicale

Jucătorii lui Cristi Popovici se simt foarte bine departe de casă, în partea de vest a țării, unde au reușit să le bată și pe UTA și pe ACS Poli. După 2-1 cu UTA, botoșănenii au învins astăzi la Timișoara cu 2-0, ambele goluri fiind înscrise de George Cârjan.

Una dintre puținele faze de poartă din prima repriză l-a avut ca protagonist, în minutul 9, pe Ovidiu Petre, care a reluat cu capul pe spate o minge respinsă cu greu în corner de sub bară de portarul Vlad. Oaspeții au marcat ambele goluri în doar trei minute. Prima reușită (”34) a pornit de la Bordeanu, care a pasat cu exteriorul pentru Cârjan, acesta înscriind apoi un gol superb, din vole, foarte asemănător cu cel al lui Boldea din meciul cu UTA, din vara trecută. Al doilea gol (”37) poartă semnătura aceluiași Cârjan, care l-a executat sec pe Pap, după o combinație cu Vraciu.

După pauză, oaspeții au schimbat toată echipa, timișorenii au schimbat și ei câțiva jucători, însă în jocul alb-negrilor nu s-a văzut nicio modificare în sens pozitiv. Un șut foarte bun al lui Trandu, scos cu greu în corner de Curileac (”55) și o ratare imensă a lui Szekely, singur cu portarul (”70) au fost singurele faze notabile de poartă ale lui ACS Poli din repriza secundă.

Cu șapte minute înainte de final, Șeroni a fost eliminat. Fundașul a văzut al doilea cartonaș galben după ce a comis mai multe faulturi dure.

ACS Poli a pierdut astfel ultimul amical dinaintea meciului de la Arad, cu UTA, prima confruntare oficială a bănățenilor în 2013.

ACS Poli: Pap (”75 Coca) – Redjepi (”46 Bălace), Petrovic (”74 Bocșan), Șeroni, Nohai – Goge (”46 Bărbuț), O. Petre (”74 Enciu), Poparadu (”46 Trandu), Nanu (”67 C. Lungu) – Boldea, Dina (”46 S. Szekely)
Antrenor: Vali Velcea

FC Botoșani (prima repriză): D. Vlad – Patache, Poverlovici, Lozneanu, Bordeanu – Fulop, Vașvari, Croitoru, Vraciu – Cârjan, Gafița
FC Botoșani (repriza a doua): Curileac – Țepeș, Ursu, C. Dinu, Acsinte – C. Maghici, Taban, A. Ignea, P. Păcurar – Boghian, Hadnagy
Antrenor: Cristi Popovici

Articol scris de Radu FAUR
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 02 Mar. 2013, 18:11 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă