Patronul echipei FCM Bacău și fostul primar orașului de pe malul Bistriței, Dumitru Sechelariu, a încetat din viață în această dimineață.
Dumitru Sechelariu a fost operat marțea trecută la Spitalul Floreasca din Capitală, unde fusese internat din 2 februarie, ca urmare a unor probleme la coloana vertebrală. La scurt timp după intervenția suferită, Sechelariu a intrat în comă, dar a fost resuscitat, însă starea sa a rămas în continuare gravă. Acesta respira cu ajutorul aparatelor, situația lui fiind instabilă și din cauza bolilor cronice de care suferea.
Fumatul excesiv i-a fost fatal omului de fotbal, apropiații spunând că acesta obișnuia să fumeze câte 5 pachete în fiecare zi. Familia a încercat să îl ducă la Viena, pentru a avea parte de cea mai bună asitență medicală, însă medicii austrieci au refuzat inițial un eventual transfer din cauza stării precare de sănătate.
În cele din urmă, în cursul acestei săptămâni, omul de afaceri a fost transportat în Capitala Austriei, iar medicii de acolo, după un set de analize făcute înainte de o nouă intervenție, au decis că aceasta nu se mai justifică, în condițiile în care rezultatele au fost unele foarte proaste. Practic, specialiștii austrieci i-au transmis familiei lui Sechelariu că lupta este deja pierdută, iar în cursul acestei dimineți acesta a refuzat să se mai împotrivească destinului tragic.
În vârstă de 54 de ani, Sechelariu a fost primar al municipiului Bacău în două mandate, în perioada 1996-2004, iar în 1992 a preluat formația de fotbal FCM Bacău.
Trei ani de probleme
În februarie 2010, fostul primar Dumitru Sechelariu a fost supus unei intervenții chirurgicale la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași, după ce a suferit un preinfarct. După câteva zile, Dumitru Sechelariu a fost reținut de procurorii DNA într-un caz de corupție, în aceeași zi făcându-i-se rău și ajungând la Spitalul Județean Bacău, unde a fost internat sub pază.
Dumitru Sechelariu fusese reținut în cazul directorului SC Transport Public SA Bacău Iuliean Șuțu, acuzat că a oferit unor denunțători bani pentru a interveni pe lângă judecători ai Curții de Apel Bacău în scopul pronunțării unei sentințe favorabile în dosarul privind un litigiu comercial. Ulterior, Judecătoria Sectorului 1 București a respins cererea Direcției Naționale Anticorupție de arestare a fostul edil băcăuan.
179 de schimburi de teren
În iunie 2005, fostul primar al Bacăului a fost arestat, fiind cercetat în legătură cu mai multe afaceri referitoare la schimburi și achiziții de terenuri, precum și la atribuirea unor lucrări. Astfel, în perioada februarie 2000 – mai 2004, Consiliul Local Bacău a acceptat 179 de schimburi de teren, suprafața totală de care au beneficiat Sechelariu – prin firmele Letea SA, Selena SRL, Deșteptarea SA – și alte 15 persoane fizice și juridice fiind de 79.744 de metri pătrați, primiți din proprietatea Consiliului Local (CL) Bacău, afimau procurorii anticorupție.
Din totalul suprafeței de teren cedate la schimb de CL Bacău (108.299 de metri pătrați, în valoare de peste 77 miliarde de lei fără a include terenurile pentru care nu există evaluare), Sechelariu și societățile comerciale Letea SA, Selena SRL și Deșteptarea SA – la care acesta era acționar – au beneficiat de 57.979 de metri pătrați, valorând aproximativ 40,6 de miliarde de lei, susțineau anchetatorii.
Și la vremea respectivă, la două zile după ce a fost încarcerat, lui Sechelariu i s-a făcut rău, acuzând dureri puternice în piept și fiind dus la Spitalul Universitar din București.
Rămâi pe www.prosport.ro pentru amănunte