Discuțiile iscate pe marginea situației grave de la clubul emblemă a Aradului, a adus din nou în prim plan ponderea pe care le au autoritățile locale în sprijinirea financiară UTA-ei. Dacă la Timișoara se vorbește despre 1 milion de euro, la Târgu Mureș de 2 milioane de euro, la Arad, suma investită în anul 2012 de oficialități este de 242 de mii de euro. Mai precis, în ONG-ul „UTA Bătrâna Doamnă” au fost virați 690 de mii de lei de la Consiliul Local Municipal, respectiv 400 de mii de lei de la Consiliul Județean.
Chiar primarul Gheorghe Falcă a precizat în mai multe rânduri că acești bani nu pot fi folosiți pentru salarizarea fotbaliștilor, antrenorilor și salariaților clubului, însă mai există și alte cheltuieli pe care finanțatorul clubului, respectiv Giovanni Catanzariti, a trebuit să le suporte din propriul buzunar. Acestea ar fi: baremurile de arbitraj, taxele la Federație (mai puțin cele de legitimare a juniorilor), asigurarea hranei la cantina clubului, plata investigațiilor medicale neprevăzute (RMN-uri, EKG-uri etc.) sau bani pentru tipărirea abonamentelor sau biletelor de joc.
Însă, există o multitudine de alte situații în care clubul UTA a folosit banii proveniți de la autoritățile locale și anume: transportul, cazarea și masa în deplasările echipelor de seniori și juniori, cantonamente, echipamente și materiale de antrenament, medicamentație și vitaminizare, chirie baze sportive (plus plata nocturnei la partidele echipei mari), vizele medicale ale fotbaliștilor, chiria și masa fotbaliștilor (alții decât cei cazați la hotelul lui Giovanni Catanzariti), dar și firma de pază și ambulanța la meciurile oficiale de pe teren propriu ale echipelor clubului.
Totuși, banii virați în ONG în anul recent încheiat nu au ajuns pentru acoperirea tuturor cheltuilelilor prevăzute mai sus. Astfel, clubul UTA a rămas dator Serviciului de Administrare a bazelor sportive din cadrul Primăriei Arad cu 40 de mii de lei.
Sursa: Sport Arad