Echipa emblemă a orașului a schimbat aproape o jumătate de lot în vară și asta și pentru că fotbaliști ca Mara, Hidișan, Pocuca sau Galanis au fost considerați prea scumpi, iar tinerii Ignea sau Purece și-au luat zborul spre Liga 1. În locul acestora au sosit în special fotbaliști străini, nu mai puțin de opt la număr și pentru că Remo Amadio și-a preungit și el înțelegerea cu „alb-roșii”, UTA a ajuns să legitimieze nu mai puțin de nouă „stranieri” în turul ediției de campionat 2012-2013. Și numărul fotbaiștilor de peste hotare putea să fie și mai mare dacă italienii Amione și Stella sau argentianul Gustavo, sosiți și ei în probe la Arad, l-ar fi convins pe Adrian Falub că merită o șansă în tricoul „Bătrânei Doamne”.
Așa că, până la urmă, Campioana Provinciei a contat pe patru brazilieni: mijlocașul Ricardo Caichjian (28 de ani) și atacanții Hiago de Oliveira Ramirez (21 de ani), Marcelinho Rodrigues (25 de ani) și Wilson Pereira Weller (23 de ani), trei italieni: Remo Amadio (25 de ani), Denny Nazari și Davide Buono (22 de ani), argentinianul Maximiliano Laso (24 de ani) și camerunezul Patrice Feussi (28 de ani). În total, nouă fotbaliști din afara țării, cei mai mulți din actuala stagiune a Ligii a II-a. Știindu-se faptul că o formație din în eșalonul secund din România poate trece pe foaia de joc doar trei fotbaliști extracomunitari, UTA ar fi trebuit să aibă bătăi de cap cu atăția jucători din afara „bătrânului continent” în lot, însă trebuie spus că Weller, Ricardo și Feussi au avut pașapoarte italiene. Așa că, cei trei, plus fotbaliștii originari dinPeninsulă, nu au fost considerați extracomunitari, așa că au fost partide în care „alb-roșii” au avut pe gazon și cinci jucători străini.
Însă, e greu de crezut că situația se va repeta la primăvară și asta pentru Adrian Falub a renunțat deja la toți brazilienii din lot și, probabil, o va face și în cazul italienilor și asta pentru că Amadio ar putea avea soarta lui Nazari și Buono. Cert este că cei șapte au făcut prea puține lucruri bune în jumătatea de an petrecută în Calea Aurel Vlaicu. Doar Weller a reușit să marcheze odată, în timp ce Buono și Ricardo au jucat o singură repriză, Nazari doar a prins lotul de 18 în trei rânduri, Hiago s-a „remarcat” prin mai multe ratări și un penalty comis și un roșu încasat în aceeași partidă, cea cu Corona Brașov, Marcelinho a stat trei luni în infirmerie, iar Amadio a avut vina sa la golurile încasate cu Poli, Mioveni, Alba Iulia și mai ales FC Maramureș.
În fine, pe lângă acești „stranieri” (cu excepția lui Amadio), s-au regăsit și alți utiști dintre fotbaliștii autohtoni care au debutat în Liga a II-a în această toamnă. Este vorba despre tinerii Florin Lazea, Cornel Ene, Alexandru Neagu și Sergiu Pop. La ultimul, Adrian Falub renunțase încă de la mijlocul turului.
Sursa: Sport Arad