Poli și-a retras dosarul de licențiere! „U” Craiova – exclusă din fotbal, Sandu propune o nouă echipă! Iancu, persona non-grata

14 May. 2012, 11:14 Special

UPDATE 12:30 Rodion Cămătaru și Sorin Cîrțu, fostele glorii ale Craiovei, au ajuns la Adunarea Genrală a FRF. Cel mai probabil, în jurul celor doi se va crea noul club al Craiovei.

„Nu este normal ca o întreagă comunitate să aibă de suferit din cauza unei singure persoane. Propun Adunării Genarale să acorde un loc în Liga a II-a orașului Craiova, urmând ca numele să fie stabilit. Domnule Sorin Cârțu (n.r. – fostă glorie a Universității Craiova, prezent în sală), constituiți o nouă echipă formată din foste glorii, autorități locale și oameni de afaceri, pentru că federația v-a dat acest drept astăzi. Domnilor, vă mulțumesc, pentru că orașul Craiova a primit un nou club.”, a spus președintele FRF, Mircea Sandu.


UPDATE 12:25 Vasile Mincu, președintele AJF Constanța, a propus ca nicio persoană din fotbalul romănesc să nu-și piardă funcția, în cazul în care este anchetat, până când decizia nu va fi una definitivă.


UPDATE 12:18 Marian Iancu a comentat pe marginea faptului că Politehnica Timișoara a retras cererea de obținere a licenței înaintea începerii noului sezon.

„Aveam două milioane de euro datorii și atunci era normal să ne retragem. Consiliul General și-a bătut joc de ceea ce a însemnat Poli în ultimii ani. Sunt pe lista lui Mircea Sandu pentru a fi declarat persona non-grata în fotbalul românesc. Ceea ce se întâmplă în România este un jeg” a spus Marian Iancu la Sport.ro

Iancu a fost declarat persona non-grata pentru declarațiile făcute la adresa finanțatorului FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a directorului sistemului național de licențiere, Viorel Duru, și a altor persdoane din fotbal.


UPDATE 12:15 În continuare, la propunerea lui Mircea Sandu, s-a trecut la votul care să-l declare pe Marian Iancu persona non-grata. Iarăși, votul a fostul unul care i-a dat toate aproape în unanimitate președintelui FRF: 1 împotriva, 2 abțineri și 188 pentru.

„Adrian Mititelu a adus grave prejudicii pentru că a făcut pact cu Diavolul. Este cel care a dat în primire mulți oameni la DNA și pe mulți i-a amenințat cu darea în primire, de parcă DNA ar fi cine știe ce sperietoare. Am depus 1.111 pagini pentru a contesta rezoluția DNA”, a declarat președintele FRF, Mircea Sandu.


UPDATE 12:10 Mircea Sandu a vorbit despre Craiova spunând că Mititelu a făcut pact cu diavolul. Președintele FRF a dat startul la vot spunând: „Propun să votați excluderea Craiovei”.

Votul a fost unul neverosimil: 5 împotriva excluderii, 18 abțineri și 168 pentru.

După numărarea voturilor, Mircea Sandu a propus ca, la Craiova să fie fondat un nou club, care va evolua în Liga 2 și care va aparține autorităților locale,. „Ținând cont de jucătorii care s-au lansat la Craiova, acel oraș merită un loc în Liga 2. Suporterii nu pot să sufere din cauza unui singur om”, a spus Mircea Sandu.


UPDATE 11:23 La ședință sunt prezenți 191 de membri afiliați din totalul de 238.

În timpul ședinței Mircea Sandu a vorbit despre realzările FRF din ultimul timp, amintind inclusiv de finala Europa League și a punctat faptul că Adrian Mititelu și Marian Iancu au nenorocit fotbalul în orașele Craiova și Timișoara.

„Ne dispar cluburi din cauze financiare și din cauza unor oameni care nu merită să facă parte din lumea noastră. Selecția este naturală. Adrian Mititelu și Marian Iancu au nenorocit nu doar două cluburi mari, ci și două orașe de tradiție. Timișoara și-a retras acum patru zile dosarul de licențiere din cauza datoriilor acumulate”, a spus Sandu.

În cadrul ședinței a luat cuvântul și fostul mare arbitru, Nicolae Rainea, care a propus înființarea Ministerului tineretului și sportului.


UPDATE 11:15 Mircea Sandu a anunțat, în cadrul Adunării Generale, că Politehnica Timișoara și-a retras în urmă cu patru zie dosarul de licențiere. În aceste condiții, bănățenii nu vor putea promova în Liga 1, în ciuda faptului că ocupă locul secund în Liga 2, seria 2.


UPDATE 10:35 A început ședința Adunării General a FRF. Premergătoare acestei ședințe a fos convocat un Comitet Executiv. Decizia luată de CEx în această dimineață este legată de finala Cupei și meciul „U” – CFR. La ambele partide vor fi delegați arbitri străini.


Universitatea Craiova a fost exclusă din fotbalul românesc pe 20 iulie 2011, de Comitetul Executiv al FRF. Deși la data respectivă s-a spus că soluția este una provizorie, jucătorii olteni au fost declarați liber de contract. Lovită din toate părțile, „Știința” a ajuns să-și caute dreptatea pe holurile tribunalelor și la DNA. Adunarea Generală a FRF este chemată astăzi să confirme sau să infirme excluderea Universității. „Cazul Craiova” este principalul punct pe ordinea de zi, dar pentru a putea fi luat în discuție trebuie să fie de față minimum două treimi dintre membrii afiliați.

„La Adunarea Generală, cred că Universitatea Craiova va fi reprimită. Nu poti să-i faci cuiva rău așa”, a anunțat ieri, după meciul lui Juventus de la Slatina, Marian Rusen, fost membru al Comitetului Executiv.

Din câte se pare, s-ar pune la cale o soluție de compromis. Adunarea Generală ar urma să valideze excluderea Craiovei, iar mai apoi ar invita gruparea olteană să participe în divizia secundă.

14 May. 2012, 11:14 Special
Pe aceeași temă