Nicolae Dobrin, comemorat la Pitești!

Marius ANGHEL 26 Aug. 2013, 15:46 Special

Cel mai mare fotbalist al României, Nicolae Dobrin ar fi împlinit astăzi 66 de ani, el fiind născut pe 26 august 1947. Din păcate, cel supranumit Gîscanul s-a stins din viață acum 7 ani, la Pitești, orașul natal, după o lungă suferință.

Ca în fiecare an de la trecerea sa în neființă, și astăzi, Nea Gicu a fost „aniversat” de familie, prieteni, foști colegi dar și de micuții fotbaliști de la școala sa de fotbal.

Dimineață, la ora 10,30, văduva mareului fotbalist, doamna Gica Dobrin a venit la Cimitirul Eroilor din Pitești, însoțită de fiul Maestrului, Dan Dobrin, dar și de nepoții și finii acestuia, aducând sucuri și covrigi pentru a le împărți celor care vor veni să se reculeagă la mormânt.

La Cimitir au sosit la scurt timp și peste 40 de copii legitimați la Școala de Fotbal Nicolae Dobrin și cu antrenorii lor, foști colegi sau colaboratori ai lui Nea Gicu, printre care Viorel Moiceanu, Augustin Eduard, Petrișor Calotă, dar și fostul administrator delegat al FC Argeș, Cătălin Barbu.

Gica Dobrin le-a mulțumit copiilor pentru că au venit să aprindă câte o lumânare la mormânt, transmițându-le: „Sunteți niște copii minunați. Voi trebuie să duceți numele lui Nicolae Dobrin mai departe”.

La rândul lor, juniorii, au arătat că știu și ei cine a fost Maestrul fotbalului românesc: „Nicolae Dobrin a fost cel mai mare fotbalist al României. A fost cel mai bun jucător al țării și am vrea să îi urmăm!”

Văduva regretatului fotbalist a mai declarat ieri la Cimiritul Eroilor: „Am crezut că Gicu este numai al meu. Dar nu este așa. Gicu este al meu, al vostru, al tuturor. Și am văzut asta observând câtă lume îl apreciază și acum și pe oriunde mă duc. Țineam foarte mult la aceste zile, iar astăzi sunt mai emoționată ca în alte zile. Gicu i-a iubit și el pe toți acești oameni care vin și se reculeg aici, și practic, aceștia îi întorc dragostea”.

Prezent și el la „aniversare” coordonatorul Școlii Dobrin, Petrișor Calotă și-a adus aminte cum își petrecea Dobrin ziua de naștere: „Era o bucurie foarte mare de ziua dumnealui. La Valea Ursului, unde funcționa școala, se strângeau toți copiii și îi cântau La Mulți Ani! Iar el era emoționat în acele momente. Acum, din păcate nu putem decât să spunem: Dumnezeu să-l ierte”.

De asemenea, fost coleg cu Gâscanul la FC Argeș, Augustin Eduard povestește: „Pe vremea aceea, toți copii voiau să joace fotbal când îl vedeau pe Nea Gicu jonglând cu mingea. A avut din partea suporterilor multe denumiri ca Fachirul, Prințul din Trivale și le merita. Și azi se poartă astfel de nume, dar nu știu dacă cineva le și merită, cum le-a meritat Dobrin. Anul acesta este un an și mai trist pentru că FC Argeș a împlinit 60 de ani, iar echipa s-a desființat”

Articol și foto de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 26 Aug. 2013, 15:46 Special
Pe aceeași temă