Unirea Dej scoate un punct la Piatra Neamț și continuă să spere la o salvare miraculoasă de la retrogradare. În ultima rundă stă inclusiv la mâna Ceahlăului

Narcis POHOAȚĂ 03 May. 2024, 16:12 Liga 2
Unirea Dej scoate un punct la Piatra Neamț și continuă să spere la o salvare miraculoasă de la retrogradare. În ultima rundă stă inclusiv la mâna Ceahlăului

Ceahlăul Piatra Neamț nu a reușit decât o remiză la ultima reprezentație pe teren propriu din acest sezon de Liga 2, scor 1-1 (1-1) cu Unirea Dej, în Vinerea Mare, într-un meci din cadrul penultimei etape a play-out-ului, Grupa A.

Patrick Petre a deschis scorul cu o lovitură de cap, în minutul 31, iar Unirea Dej a egalat cu două minute înainte de pauză prin Cosmin Bîrnoi, cu un șut de la marginea careului.

Dacă pentru nemțeni meciul nu a avut nicio miză, Unirea Dej a obținut un punct ce s-ar putea dovedi decisiv în economia luptei pentru evitarea miraculoasă a retrogradării.

Eficiență maximă în prima repriză. Câte un gol pentru Ceahlăul și Unirea Dej la singurele ocazii

Prima repriză a fost modestă, cu puține faze de poartă, cele două echipe reușind să înscrie la primele și singurele acțiuni periculoase.

În minutul 31, în urma unei faze prelungite de atac a nemțenilor, Patrick Petre a deschis scorul cu o lovitură de cap din 6 metri, după o centrare perfectă din banda stângă a căpitanului Azdren Llullaku.

Dejul, care nu a contat în ofensivă în prima parte, a reușit o egalare nesperată cu două minute înainte de pauză. Pedro Albino a respins greșit o centrare a lui Adrian Pop, balonul a ajuns la Cosmin Bîrnoi care l-a surprins pe portarul Stefan Krell cu un șut de la marginea careului ușor lateral stânga, la colțul scurt.

1-1 la pauză și cum Dumbrăvița era condusă la Mioveni, de CFC Argeș, Dejul începea să spere din nou într-o minune.

Repriza a doua mai animată, dar fără goluri

Partea a doua a meciului de sub Pietricica a fost ceva mai animată, cu mai multe faze de poartă, însă fără goluri.

Dejenii au avut o șansă bună de a trece în avantaj în minutul 53, când Bîrnoi a căutat vinclul cu un șut plasat, din colțul careului, însă portarul Krell a scos de sub transversală.

Nemțenii au reacționat rapid, iar trei minute mai târziu Pedro Albino a ratat de puțin ținta cu o lovitură de cap.

Dejul putea da lovitura în minutul 63, dar Hofman a ratat incredibil din careu, șutând din poziție ideală razant cu stâlpul din stânga al porții moldovenilor. Unirea a mai beneficiat de două lovituri libere periculoase, tratate însă superficial de Blaj și Hofman.

De cealaltă parte, Ceahlăul a replicat periculos prin Patrick Petre. În minutul 74, decarul nemțean, altruist, a preferat o pasă pentru Buziuc, deși era singur cu Moroz, iar defensiva dejeană a respins, iar zece minute mai târziu decarul Ceahlăului l-a găsit la post pe goalkeeperul ardelenilor.

Dejul obține punctul cu care s-ar putea salva de la retrogradare. Unirea stă chiar la mâna Ceahlăului în ultima etapă

Cum CSC Dumbrăvița a pierdut din nou, 0-1 la Mioveni, cu CFC Argeș, Unirea Dej continuă să spere la o salvare de la retrogradare ce la un moment dat ținea de un miracol. Dejul, 24 de puncte, s-a apropiat la două lungimi de Dumbrăvița (26), iar în ultima etapă stă și la mâna Ceahlăului, egala sa din această rundă.

Calculele sunt simple în ultima rundă. Dacă Ceahlăul câștigă la Dumbrăvița, Unirea Dej trebuie să bată, acasă, deja retrogradata CSM Alexandria, pentru a se salva. Prima șansă o au, totuși, bănățenii, care rămân în Liga 2 chiar și cu o remiză pe propriul teren în fața Ceahlăului.

Formația pregătită de Cristian Pustai a acumulat 35 de puncte după remiza cu Unirea Dej și nu mai are nicio șansă de a câștiga seria, fiind la cinci puncte în spatele Reșiței. Ceahlăul își poate asigura locul 2 în Seria A cu o remiză la Dumbrăvița, iar în cazul unui eșec în Banat ar putea încheia grupa chiar pe locul 4.

CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ – UNIREA DEJ 1-1

Patrick Petre 31′ / Cosmin Bîrnoi 43′

Ceahlăul: Krell – Pedro Albino (Petkov 65′), Jalbă, Taraduda, D. Benga – Joao Jaquite (Forizs 65′) – P. Petre, Llullaku (cpt.)(M. Savu 65′), Neicuțescu, Mat. Moraru – Buziuc (Al. Anton 78′)
Rezerve: Al. Barna – Larrauri, Cortelezzi,, Onișa, Coroi
Antrenor: Cristian Pustai

Unirea Dej: Moroz – D. Pop, Kereki (cpt.), Chira, Al. Șuteu – Vic. Stancovici, Tud. Telcean (Al. Militaru 60′), Ad. Pop – Blaj (Golda 74′), Hofman (Al. Dulca 80′), Bîrnoi (Mir. Manole 80′)
Rezerve: R. Pop – Pruteanu, Călugăr, Roș, Vl. Stancovici
Antrenor: Dragoș Militaru

Stadion: Ceahlăul (Piatra Neamţ – Neamţ). Arbitru central: Vlad Baban (Iaşi). Arbitri asistenți: Marian Istrate (Buftea – Ilfov) și Iulian Contofan (Iaşi). Arbitru de rezervă: Viorel Mihai Haivas (Botoşani). Observator arbitri: Cristian Sava (Bacău). Delegat joc: Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

Narcis POHOAȚĂ 03 May. 2024, 16:12 Liga 2
Pe aceeași temă