Nicolae Dobrin, comemorat la Pitești! Au trecut 10 ani de la dispariția „Prințului din Trivale”. „Știu că de acolo, de unde este el, veghează asupra noastră”

Marius ANGHEL 26 Oct. 2017, 19:56 Diverse

Fotbaliștii, antrenorii și conducerea FC Argeș au mers, astăzi, 26 octombrie, în jurul după-amiezii, la cimitirul Sfântu Gheorghe din Pitești pentru a cinsti memoria fostului mare jucător, emblema clubului piteștean Nicolae Dobrin, decedat în urmă cu fix 10 ani. Reprezentanții clubului din Liga 2 au aprins câte o lumânare și au depus o coroană de flori în prezența Gicăi Dobrin, soția celui poreclit Gâscanul.

Astăzi s-au împlinit zece ani de la dispariția marelui Nicolae Dobrin. Fachirul balonului s-a stins din viață pe 26 octombrie 2007, la doar 60 de ani, răpus rapid de o boală incurabilă. Numele lui Nicolae Dobrin este strâns legat de FC Argeș, echipă cu care a cucerit două titluri, în 1972 și 1979. Prințul din Trivale a jucat 409 meciuri în prima divizie, reușind să înscrie 111 goluri. Considerat un maestru al fentei și al driblingului, „Gâscanul” a fost ales cel mai bun fotbalist al României, de trei ori, în anii 1966, 1967 și 1971. La echipa națională a evoluat de 48 de ori, marcând 6 goluri.

„Fără el, anii trec foarte greu”

Gica Dobrin, soția Magului din Trivale spune că cei 10 ani fără omul alături de care a trăit, au trecut foarte greu: „Mă bucur foarte mult că oamenii din Pitești sunt alături de mine și în aceste momente. Nu numai astăzi memoria lui Gicu este pomenită. Cei zece ani fără el au trecut foarte greu pentru mine. Știu că de acolo, de unde este el, veghează asupra noastră. Gicu se bucură că FC Argeș a revenit în fotbalul românesc. Acum această echipă are sprijinul tuturor factorilor de decizie, însă trebuie să avem răbdare, pentru că lucrurile nu se pot face peste noapte. Sunt convinsă că în câțiva ani, stadionul din Trivale va fi din nou plin, așa cum era pe vremea când Gicu juca pentru FC Argeș”.

„Când vorbesc de el mă apucă nostalgia”

Iordan Eftimie, antrenorul echipei FC Argeș are amintiri frumoase cu Gicu Dobrin: „Mulți nu știu că Gicu Dobrin are o mare contribuție la cariera mea de fotbalist. Eu eram jucător la Rova Roșiori și am avut un meci la Târgoviște. Am jucat bine iar Gicu le-a recomandat celor de la Târgoviște să mă ia la ei. Eu eram un copil la acea vreme iar peste o săptămână, cei de la Târgoviște m-au luat la ei la echipă. După aceea am rămas bun prieten cu nea Gicu. Am multe amintiri frumoase alături de el. Când vorbesc despre el, am mari regrete. Mă apucă nostalgia. Sper ca și această comemorare să fie încă un motiv în plus pentru jucătorii mei ca la meciul de sâmbătă cu Sibiul să obțină victoria”.

Nicolae Dobrin

Data nașterii: 26 august 1947, Pitești
Data decesului: 26 octombrie 2007, Pitești
Post: mijlocaș ofensiv
Cariera de jucător: FC Argeș Pitești, CS Târgoviște, FC Botoșani
Divizia A: 409 meciuri / 111 goluri
Echipa națională: 47 meciuri / 6 goluri
Palmares: două titluri (1972, 1979), a fost desemnat de trei ori cel mai bun fotbalist al României (1966, 1967, 1971)
Cariera de antrenor:
FC Argeș Pitești, FC Botoșani, Centrul Olimpic „Viitorul”, Școala de Fotbal „Nicolae Dobrin”. În Divizia A a antrenat doar la Pitești, adunând 138 de meciuri pe bancă.

Articol scris de Marius DUINEA
Foto: fb FC Argeș

Marius ANGHEL 26 Oct. 2017, 19:56 Diverse
Pe aceeași temă