EXCLUSIV: Bombă în Liga a II-a! Chindia vrea sancționarea Unirii Slobozia pe modelul Axintele!

Mihai Andries 21 Jun. 2013, 20:03 Special
EXCLUSIV: Bombă în Liga a II-a!** Chindia vrea sancționarea Unirii Slobozia pe modelul Axintele!

UPDATE2: Contactat telefonic, managerul general al grupării din Slobozia, Constantin Prepeliță a declarat în exclusivitate pentru Liga 2.ro: „Am auzit și eu despre un posibil memoriu al Chindiei. Noi suntem în regulă, nu avem probleme din acest punct de vedere. Avem copii legitimați la toate categoriile de vârstă. Se poate verifica ușor că am disputat meciuri la juniorii mici, chiar zilele trecute.” Mai mult, acesta a confirmat cele precizate în regulament: „Din ce știu eu, în ROAF nu se menționează sancțiuni la nivelul Ligii a II-a pentru lipsa grupelor de juniori mici, ci doar la echipele de Liga a III-a”

Nota autorului – spusele oficialului ialomițean sunt confirmate de siteul FRF, acolo unde juniorii C ai Unirii apar implicați în zona 4 a campionatului național. În schimb, la juniorii D și E, apar doar cei ai CSS Slobozia: juniori D – meciuri / juniori E – meciuri.


UPDATE1: Surse din tabăra dâmbovițeană au confirmat existența acestui memoriu, însă nu ni s-a confirmat dacă a fost depus deja sau se mai așteaptă rezultatul final al meciului dintre Sportul și Rapid CFR Suceava, așa cum se zvonește. Adică, în eventualitatea unui rezultat nefavorabil Chindiei să se apeleze la acest as din mânecă.


O informația șocantă vine din seria I a Ligii a II-a, acolo unde Chindia Târgoviște vrea să speculeze precedentul creat de FC Voluntari, Vișina Nouă, Gloria Buzău și Urban Titu prin contestațiile depuse împotriva colegelor de serie pe baza articolului 34 din ROAF referitor la grupele obligatorii de juniori. Astfel, gruparea dâmbovițeană are o contestație împotriva Unirii Slobozia, motivând că gruparea ialomițeană nu are cele cinci grupe cerute de regulament și ar trebui sancționată cu nouă puncte pe modelul colegelor de județ Rapid Fetești și Viitorul Axintele.

Vă reamintim că cele două echipe de Liga a III-a din Ialomița au primit nouă puncte de penalizare pentru că nu au avut echipe de juniori C, D și E înscrise în campionatul județean din simplul motiv că AJF Ialomița nu organizează competiții la acest nivel din lipsă de echipe! În aceste condiții, nici Unirea Slobozia nu ar avea echipe înscrise undeva la categoriile respective de juniori, așa că nu îndeplinește norma de cinci cerută de ROAF! Retrogradarea Unirii ar fi o lovitură grea pentru județul Ialomița în condițiile în care, din cauza lipsei juniorilor mici, Axintele a pierdut promovarea în Liga a II-a, iar Fetești a fost retrogradată în Liga a IV-a.

Trebuie menționat totuși un lucru foarte important, pe care cei de la Chindia nu l-au luat în calcul. Articolul 34 din ROAF nu prevede o sancțiune concretă pentru echipele din Liga a II-a care nu au cele cinci echipe de juniori, formularea fiind destul de ambiguă din acest punct de vedere.

Iată mai jos ce scrie în regulament la articolul 34:

Pentru a avea drept de participare la campionatele divizionare de seniori, cluburile au următoarele obligații:
a) cluburile din Liga I și a 2-a: să participe la campionatele de juniori A, B, C, D și E (minim 5 echipe);
b) cluburile din Liga a 3-a: să participe în campionatele de juniori C, D și E (minim 3 echipe), în caz contrar echipa de seniori urmând a fi penalizată cu 9 puncte în campionatul Ligii a 3-a.
c) cluburile din Liga a 4-a: să participe cu cel puțin o echipă în campionatele de juniori.

Cu alte cuvinte, Unirea Slobozia nu riscă penalizarea cu 9 puncte, așa cum și-ar dori Chindia și nu are cum să retrogradeze. În schimb, dacă nu are cele cinci grupe de juniori, se pune problema cum a primit drept de participare în Liga a II-a

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ și Marian DIMA

 

Mihai Andries 21 Jun. 2013, 20:03 Special
Pe aceeași temă