Verdict aspru pentru Metalul Reșița după ce fotbaliștii ei au refuzat să joace la Satu Mare. Rufă trebuie să scoată și mai mulți bani din buzunar

Marius ANGHEL 19 Nov. 2015, 16:32 Seria 2
Verdict aspru pentru Metalul Reșița după ce fotbaliștii ei au refuzat să joace la Satu Mare.** Rufă trebuie să scoată și mai mulți bani din buzunar

Gestul plin de curaj al jucătorilor de la Metalul Reșița de a protesta față de proprii conducători prin a nu juca meciul cu Olimpia Satu Mare, din etapa a 14-a a Ligii 2, și-a primit verdictul din partea Comisiei de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal. În ședința din 18 noiembrie 2015, Comisia a dictat o penalizare aspră pentru Metalul Reșița: pierdere cu 0-3 a meciului cu Olimpia, scădere de trei puncte în clasament și o amendă usturătoare, de aproape 80 de mii de lei. Iată astfel că, pe lângă restanțele de luni bune față de jucători, Cătălin Rufă, acționarul majoritar al clubului, trebuie acum să scoată și mai mulți bani din propriul buzunar sau poate cel al reșițenilor, reprezentați de Consiliul Local, pentru a-și achita datoriile. Rufă va fi nevoit să dea explicații și în fața conducătorilor Primăriei Reșița, acționar minoritar ce varsă mulți bani în conturile clubului ce e în proces de insolvență și care nu își plătește datoriile către angajați.

„Clubul CS Metalul Reșița în baza art. 79/6 din Rd coroborat cu art. 15 ROAF cu aplicarea art. 34 din RD se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea echipei CS FC Olimpia 2010 Satu Mare), scăderea a 3 (trei) puncte din clasament și o penalitate sportivă de 79.500 lei”, sună verdictul Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.


 

Iată ce spune articolele invocate în verdictul de mai sus:

art. 79/6 din Rd:
– Neprezentarea, retragerea de pe teren sau refuzul de a relua jocul, neprogramarea, teren neregulamentar.
– Echipa care refuză să joace un joc, să continue jocul care a început sau să se  prezinte pentru continuarea unui joc întrerupt, va fi sancționată cu pierderea jocului prin forfait și scăderea a trei puncte din clasament. În cazuri grave, echipa poate fi exclusă din competiția în curs.

art. 15 ROAF:
1. În situația în care, indiferent din ce motive, o echipă se retrage de pe teren, sau refuză să reia jocul, înaintea consumării timpului regulamentar, aceasta va fi sancționată conform prevederilor regulamentare.
2. În aceste cazuri arbitrul va aplica „Regula celor trei minute” conform dispozițiilor prezentului regulament.

art. 34 RD:
1. Echipele sancționate cu forfait sunt considerate că au pierdut jocul cu scorul de 3-0.
2. Dacă diferența de goluri la sfârșitul jocului respectiv este mai mare de 3-0, se va menține rezultatul din teren.


 

Jucătorii de la Metalul Reșița, încurajați de toți jucătorii din Liga 2

Altfel, protestul jucătorilor de la Metalul Reșița va fi încurajat de majoritatea fotbaliștilor din Liga 2 și nu numai. În urma propunerii făcute de AFAN, tot mai multe echipe din eșalonul secund vor permite fotbaliștilor să intre pe teren în etapa din acest weekend cu un banner pe care să scrie „Respect Reșița!”, ca gest de solidaritatea cu jucătorii ultimei clasate din Seria a II-a.

Olimpia Satu Mare este un alt club care a acceptat să arate acest mesaj. „M-a sunat și pe mine Cătălin Munteanu de la AFAN cu privire la acest subiect și ne-am dat acordul ca, în cazul în care ne vor trimite un banner cu textul >, să îl afișăm la Oradea”, a confirmat, pentru satumaresport.ro, antrenorul Tiberiu Csik, care a mai spus că Olimpia sa încurajat acest gest al jucătorilor de la Metalul încă din momentul în care aceștia au refuzat să joace la Satu Mare: „Noi am fost primi care i-am aplaudat la ieșire și am făcut acel tunel spre vestiare. Sperăm ca lumea să fi înțeles corect mesajul lor și să se facă ceva concret în folosul fotbalului și al sportului românesc căci așa nu mai pot continua lucrurile”.

Marius ANGHEL 19 Nov. 2015, 16:32 Seria 2
Pe aceeași temă