ACS Poli a acontat un jucător din Burkina Faso. Mijlocașul e așteptat la Timișoara să semneze transferul

ACS Poli a acontat un jucător din Burkina Faso.** Mijlocașul e așteptat la Timișoara să semneze transferul

Liderul Seriei a II-a a Ligii a II-a va susține sâmbătă primul joc amical din 2015. ACS Poli va întâlni pe arena din Calea Șagului colega de eșalon Șoimii Pâncota. Între timp alb-negrii au ajuns la un acord cu un nou jucător, burkinabezul Victor Nikiema, ultima dată la Sportinga Braga B, ar urma să întărească linia de mijloc.

După Doman, Melinte și Chipirliu, bănățenii sunt pe cale să realizeze al patrulea transfer din această perioadă de iarnă. Deși managerul sportiv Ion Timofte spunea că nu va mai efectua mutări din afară în această perioadă, formația de pe Bega va lua un tânăr fotbalist african. Conform săptămânalului „Fotbal vest”, Victor Nikiema (21 ani, foto) e deja acontat de ACS Poli. Mijlocaș defensiv, acesta a devenit „agent liber” după ce și-a încheiat contractul cu Sporting Braga B. Pentru portughezi a evoluat în toamnă în șapte jocuri din Segunda Division, iar în sezonul trecut a fost împrumutat în retur la polonezii de la Past Gliwice. Jucătorul e născut în Coasta de Fildeș, dar a evoluat de la juniori pentru naționala statului Burkina Faso și deține ambele cetățenii.

Timișorenii au renunțat în schimb în această iarnă la doi atacanți, Szabolcs Szekely (plecat în Ungaria) și Milan Stavric, ultimul reziliindu-și la rândul său pe cale amiabilă contractul.

Pregătiți de primul test

ACS Poli continuă pregătirea pe plan local, cantonamentul din Antalya al echipei va începe pe 9 februarie. Sâmbătă, elevii lui Dan Alexa vor disputa primul test al iernii împotriva colegei arădene Șoimii Pâncota. Jocul va fi sâmbătă, de la ora 11, pe arena „Colterm”, din Calea Șagului. Alb-negrii vor mai disputa două amicale în țară înainte de plecarea în Turcia, în datele de 4 și 7 februarie vor întâlni UTA BD, respectiv Național Sebiș, ambele în deplasare.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)
Foto: daylife.com

 
Pe aceeași temă