Nae Ungureanu: „Partida cu Târgu Mureș nu este una crucială, poate pentru ei”

Marius ANGHEL 01 May. 2014, 15:14 Seria 2
Nae Ungureanu:**

Gloria Craiovei Maxima, Nicolae Ungureanu, apreciază că o victorie la Târgu Mureș ar spori considerabil șansele de accedere în primul eșalon pentru CS Universitatea Craiova.

Invitat în platoul TVR Craiova, Ungureanu a prefațat disputa de sâmbătă a Universității de la Târgu Mureș: „Partida cu Târgu Mureș nu este una crucială, ci una de campionat. Gândiți-vă că mai este și returul. Crucial este poate pentru ei, pentru că dacă noi câștigăm suntem 90% promovați. Este un derby pentru că se întâlnesc cele mai bune echipe ale seriei. Sută la sută va fi un joc de divizia A, pentru că vor fi față în față cele mai valoroase formații din serie, care merită să joace în prima ligă și eu cred că vor merge la braț. Sper ca Gabi să găsească cea mai bună formulă și tactică, deoarece Târgu Mureșul are jucători care au cochetat cu divizia A – Bumba, Voiculeț, Hora ori N”Doye. Totuși, ASA e o formație care joacă mai bine în deplasare, pentru că au jucători de viteză, care profită de spații”.

Șeful departamentului de scouting al Universității a urmărit pe viu adversarele noastre și apreciază că Metalul Reșița este o echipă ce se poate implica în bătălia pentru promovare: „Craiova și ASA Târgu Mureș au cele mai bune loturi. Sincer, mă așteptam și la Vâlcea să fie a treia concurentă la promovare, dar a dat chix în ultima rundă. În schimb, Reșița vine din urmă, e o echipă închegată, pragmatică, harnică, parcă după chipul și asemănarea antrenorului ei Costel Pană. Nu au nume sonore, dar au un joc bine organizat”.

Pentru prima ligă Nae Ungureanu considera că achiziționarea în vară a doi-trei jucători de calibrul lui Pleșan va duce la o comportare meritorie la revenirea echipei pe prima scenă: „Și acum, în opinia mea, avem echipă de divizia A. Cu 2-3 jucători de rasă aduși în vară, dar și cu ajutorul spectatorilor, care au fost de-a lungul timpului, în multe rânduri, al doisprezecelea jucător – putem performa mai bine, adică putem face o figură frumoasă în liga întâi. Totuși, Craiova are un lot destul de tânăr, iar în prima ligă va avea nevoie de jucători gen Mihăiță Pleșan, care imprimă un ritm oltenesc, care se dăruiește total. Consider că dacă ar fi în fiecare compartiment un Mihăiță Pleșan, am avea o altă constanță în joc. Este o stabilitate la nivelul clubului extraordinară, nu am mai întâlnit așa ceva în țară. Acum și jucătorii trebuie să ofere pe măsură”.

Sursa: CS Universitatea Craiova

Marius ANGHEL 01 May. 2014, 15:14 Seria 2
Pe aceeași temă