Mircea Bolba, prezentat oficial ca noul antrenor al Olimpiei. „Nu va fi ușor să ne atingem obiectivele”

Marius ANGHEL 15 Mar. 2016, 17:18 Seria 2

Anunțată de luni seară, numirea lui Mircea Bolba ca antrenor principal la Olimpia Satu Mare s-a înfăptuit oficial marți, într-o conferință de presă la care au mai participat și președintele clubului Dan Băbuț și președintele Consiliului de Administrație Ioan Câmpean.

Noul antrenor al Olimpiei a fost ales de conducerea clubului dintr-o scurtă listă ce i-a mai inclus și pe Dacian Nastai și Florin Fabian. Experiența sa și faptul că este angajat al clubului au contat în primul rând, însă și faptul că a fost propus chiar de Tiberiu Csik, fostul principal care acum este secund.

„Nu a fost o decizie tocmai ușoară, deoarece este o responsabilitate atunci când la Olimpia numești un antrenor, iar așteptările sunt mari și de la noi și de la public. Am apreciat foarte mult că, din capul locului, domnul Bolba nu a pus problema banilor sau a unui contract. A venit să ajute clubul la care activează de atâția ani. Și Tibi a avut partea lui la decizia pe care am luat-o și cred că își va da silința să ieșim din acest impas. Tibi a făcut câte ceva pentru echipa asta, a fost la echipă și când a fost greu și când a fost bine. Să fim cu toții uniți, să-l ajutăm, să ajutăm echipa să trecem peste aceste momente dificile”, a spus Băbuț la conferință.

„Nu am vrut să luăm sâmbătă o decizie la cald, așa că am așteptat până luni. Am avut mai multe variante, recunosc. Ne-am gândit la un moment dat chiar la o formulă în trei cu Bolba-Fabian-Nastai, dar până la urmă, după mai multe consultări, am rămas la această variantă. Sarcina lui nea Mircea, a întregii echipe, este să ne păstrăm locul în Liga a 2-a. Dacă nu ne îndeplinim obiectivul trebuie să ne luăm de mână și să plecăm cu toții”, a spus și Ioan Câmpean.

Mircea Bolba și staff-ul său, format din secundul Tiberiu Csik și antrenorul cu portarii Ovidiu Suciu, au ca obiectiv menținerea în Liga 2. „Vin cu inima deschisă, așa cum am făcut-o mereu când a fost vorba de Olimpia. Nu va fi ușor să ne atingem obiectivele, dar am încredere în băieți și în cei de la club că împreună vom putea menține Olimpia în Liga a 2-a. Pe termen foarte scurt, obiectivul fixat este câștigarea celor trei puncte din meciul de sâmbătă cu Vâlcea”, a spus Bolba, care îi știe pe majoritatea jucătorilor din lot: „Pe cei mai mulți îi cunosc, i-am antrenat în diverse perioade. Pe cei noi i-am urmărit în câteva jocuri. Dar pentru a-mi face o părere obiectivă trebuie să discut cu ei, să-i văd la antrenamente. Oricum, din punctul meu de vedere, toți au șanse egale de a fi în teren”.

Atât Bolba, cât și Csik au semnat noi contracte valabile pentru un an și jumătate cu Olimpia. Noul principal al echipei sătmărene a explicat și de ce l-a ales pe Csik ca secund: Am conlucrat bine împreună. Tibi cunoaște foarte bine jucătorii noi care sunt veniți și are și el o experiență bună și în primul rând îl cunosc ca fiind un băiat serios. Dacă voi avea probleme, eu singur mi le-am creat. Tibi mi-a spus ieri la prânz că dorește ca eu să vin să fiu la echipă”.

Olimpia Satu Mare se află în acest moment pe locul 10 în Seria a II-a a Ligii 2, cu 27 de puncte acumulate după 22 de etape, la o distanță de 12 puncte față de ultimul loc ce duce în play-off, deci prezența în această fază este aproape imposibilă, având în vedere că din retur au mai rămas doar patru etape. În ultimele runde, Olimpia va avea însă niște meciuri foarte grele, cu CSM Râmnicu Vâlcea (a), FC Brașov (d) și FCM Baia Mare (a), iar în ultima etapă va câștiga la „masa verde” întâlnirea cu FC Caransebeș.

Foto: Satu Mare online

Marius ANGHEL 15 Mar. 2016, 17:18 Seria 2
Pe aceeași temă