„Mergem pe Alro, dar vrem să-i schimbăm denumirea în FC Olt”

18 Jul. 2012, 12:56 Seria 2

Autoritățile locale stabilesc toate detaliile noului proiect care a luat naștere la Slatina, decid forma juridică de organizare și numesc persoanele din structura de conducere a clubului, pentru a prelua frâiele de la Jane Nițulescu.

Viceprimarul Slatinei, Minel Prina, a declarat că Alro își va schimba denumirea în AS FC Olt și că Jane Nițulescu a primit cu indiferență vestea că va fi schimbat. „La o echipă de fotbal se pot lua decizii după o săptămână, după o lună. Noi am luat decizia de a-l schimba pe Jane Nițulescu după doi ani. Acesta a primit cu indiferență vestea că va fi înlocuit. Mergem pe Alro, dar vrem să-i schimbăm denumirea în FC Olt”, a spus Prina.

Viceprimarul a dat asigurări că toate promisiunile contractuale vor fi achitate, dar, în schimb, se cer rezultate. „Este un început foarte greu, un transfer de putere, iar în spatele acestei echipe vor rămâne aceiași oameni care au finanțat până acum. Este un proiect pentru toți slătinenii. Toate obligațiile contractuale pe care și le-au asumat vor fi achitate, dar vor rezultate. Consiliul Local și Consiliul Județean vor finanța în continuare această echipă, dar nu mai pot suporta drepturile salariale, din cauza normelor pe care UEFA le-a stabilit. Pentru acest lucru a fost nevoie de un investitor”, a spus Minel Prina.

FC Olt își va disputa meciurile din organizare proprie pe stadionul „1 Mai” și va putea folosi în continuare pentru antrenamente baza sportivă „Metalurgistul”. În organigrama noului club vor apărea persoane noi, Cristi Cismaru fiind și el prezent luni la stadionul „Metalurgistul”, pentru a prelua din acte de la Jane Nițulescu.

Centru de copii și juniori

În cadrul FC Olt se vor pune bazele și unui centru de copii și juniori, care va fi coordonat de Marius Popa. „Vrem să facem un centru de copii performant, care să dea jucători echipei mari. Nu s-au stabilit toate detaliile, dar Marius Popa se va ocupa de formarea centrului de copii și juniori”, a spus Prina.

Constantin: „Există gruparea Alro și gruparea FC Olt”

Noul președinte de la FC Olt Slatina, Gheorghe Constantin, susține că nu a fost timp suficient pentru ca cele două grupuri să se omogenizeze și să formeze cu adevărat o echipă.

„Este un proiect îndrăzneț, să sperăm că cele două grupări sportive se vor alinia acestui plan. Este important ca în perioada imediat următoare antrenorul să-i formeze pe cei 20-24 de jucători ca un grup, să fie cu adevărat o echipă, cel puțin în cabină, pentru că în teren este și mai greu. Deocamdată există gruparea Alro și gruparea FC Olt”, a spus Gheorghe Constantin.

Sursa: Gazeta Nouă

18 Jul. 2012, 12:56 Seria 2
Pe aceeași temă