Laszlo Balint se întoarce la Tărlungeni, dar pune condiții. Conducătorii echipei brașovene își pun mari speranțe că vor continua în Liga 2

Marius ANGHEL 17 Jun. 2016, 11:11 Seria 2
Laszlo Balint se întoarce la Tărlungeni, dar pune condiții.** Conducătorii echipei brașovene își pun mari speranțe că vor continua în Liga 2

Chiar dacă a retrogradat în Liga a 3-a, oficialii Unirii Tărlungeni sunt convinși că echipa va juca și în sezonul viitor în Liga a 2-a. Mai mult, la Tărlungeni se anunță o reconstrucție a lotului din temelii, iar acest proiect va fi construit cu antrenorul Laszlo Balint (37 ani).

Aflat în Franța pentru a urmări meciurile tricolorilor la Euro 2016, președintele Unirii Iosif Kiss a dezvăluit planurile pe care le are pentru viitorul sezon. „Am discutat și aici în Franța cu șefii federației și le-am spus că noi ne dorim să jucăm în Liga a 2-a, pentru că sunt multe echipe care au mari probleme și nu se vor putea înscrie. În acest sens vom face o cerere către FRF în care vom solicita să fim înscriși în noul sezon al eșalonului secund”, a spus Kiss.

Oficialul Unirii Tărlungeni a confirmat negocierile cu Laszlo Balint. „Am discutat în mai multe rânduri cu Balint și cred că l-am convins. Miercuri, echipa se va reuni la baza proprie, vor fi păstrați câțiva jucători din vechiul lot, dar suntem în discuții și cu alți fotbaliști. Mai multe lucruri vom stabili săptămâna viitoare, când voi reveni în țară”, a declarat Iosif Kiss.

Cum antrenorul Dan Bona mai are contract încă un sezon cu Unirea Tărlungeni, Kiss spune că acesta va rămâne în cadrul clubului. „Bona va rămâne în cadrul clubului. Voi discuta și cu el și nu vor fi probleme”, a încheiat oficialul brașovean.

Balint: „Toate discuțiile au fost în jurul unei echipe care să participe în liga a doua”

Balint a confirmat discuțiile cu președintele Unirii și și-a dat acordul să revină la echipă, însă colaborarea va rămâne în picioare doar dacă se rămâne în Liga 2 și va fi stabilitate din punct de vedere financiar. Antrenorul a recunoscut că va fi prezent la reunirea lotului, stabilită pe 22 iunie.

„E adevărat, am avut discuții cu domnul Kiss, am avut și voi avea mereu o relație specială cu dânsul, dar toate discuțiile au fost în jurul unei echipe care să participe în liga a doua. S-a făcut o cerere către federație în acest sens, toată lumea știe că sunt multe echipe a căror participare în competiție este pusă sub semnul întrebării, și este de apreciat că acest om, Iosif Kiss, face eforturi considerabile pentru a ține o echipă brașoveană „sănătoasă” în liga secundă. Sceptrul incertitudinii planează nu doar la Unirea Tărlungeni, ci în întreg fotbalul românesc, la nivelul eșaloanelor inferioare, iar eu cu domnul Kiss am căzut de acord să plecăm la un nou drum, doar dacă echipa va fi acceptată în liga a doua și doar dacă se vor găsi resurse pentru un buget care să asigure stabilitate. Știu că sunt discuții cu oameni care să vină lângă noi, să demarăm acest proiect, sper să se concretizeze repede pentru cã timpul este scurt. Tocmai de aceea am fixat reunirea lotului miercuri, 22 iunie, iar lotul de jucători îl vom contura săptămâna viitoare și în funcție de finalizarea acestor discuții, datoria mea este să concep un plan de pregătire chiar dacă, în acest moment, lucrurile nu au căpătat o nuanță concretă”, a scris Balint pe pagina sa de Facebook.

Cât privește situația actuală a lui Laszlo Balint, acesta este liber de contract după ce în timpul părții a doua a sezonului Ligii 2 s-a despărțit de FC Academica Clinceni. Antrenorul brașovean ar reveni astfel la Unirea Tărlungeni, club pe care l-a mai pregătit în perioada 2011/2014. În scurta sa carieră pe banca tehnică, Balint a mai fost secund și la FC Brașov, în Liga 1.

Noul campionat al Ligii a 2-a, ediția 2016/2017, trebuie să înceapă pe 30 iulie 2016.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 17 Jun. 2016, 11:11 Seria 2
Pe aceeași temă