FCM Baia Mare a rămas fără antrenor cu o zi înaintea meciului cu FC Brașov. Dorin Toma și-a dat demisia: „Nu mai avem nicio șansă să facem nimic în play-off”

Marius ANGHEL 25 Apr. 2016, 15:34 Seria 2
FCM Baia Mare a rămas fără antrenor cu o zi înaintea meciului cu FC Brașov.** Dorin Toma și-a dat demisia:

FCM Baia Mare a rămas fără antrenor principal cu o zi înainte de meciul de la Brașov. Dorin Toma n-a mai rezistat condițiilor improprii de la Baia Mare și a decis că este mai bine să își dea demisia. Cum obiectivul propus la începutul campionatului a fost realizat, Toma pleacă împăcat de la echipa din Dealul Florilor.

Dorin Toma fost până azi, 25 aprilie, antrenorul principal al echipei FCM Baia Mare. Acesta a fost de la început alături de noua echipă a orașului Baia Mare, mai întâi ca jucător, și a reușit să își atingă obiectivele propuse, promovare din ligile inferioare până în Liga a 2-a. La începutul campionatului actual, Toma și-a propus să ducă FCM-ul în play-off și a reușit, dar, din cauza problemelor financiare nenumărate, echipa a clacat în această fază și și-a redus simțitor șansele la promovare. În play-off, gruparea băimăreană a suferit trei înfrângeri consecutive: 1-3 cu Chindia Târgoviște, 1-2 cu Gaz Metan Mediaș și 1-2 cu CS Mioveni.

„Am luat cea mai bună hotărâre în acest moment”

Dorin Toma a luat această decizie de a-și da demisia din cauza situației actuale de la FCM. Clubul are restanțe financiare către jucători de patru luni, iar conturile sunt blocate pentru neplata sumei de aproximativ 70.000 de lei pentru cantonament. Hotărârea a luat-o duminică, după antrenament.

„Am luat această decizie ieri pentru că așa mi se pare cel mai bine în acest moment. Am atins obiectivul și nu mai aveam altul până la vară. Datorită lucrurilor care s-au întâmplat după calificarea în play-off am văzut că nu mai avem nicio șansă să facem nimic și atunci am preferat să mă retrag. Sunt mai multe probleme. Au fost mai multe probleme care au dus la această hotărâre a mea, dar, deocamdată, nu vreau să le discut. Nu mi-a luat locul nimeni, încă. Au rămas cei doi antrenori Cristian Bogdan și Mihai Ștețca. Ei se vor lupta mai departe și au plecat azi cu echipa la Brașov. Eu azi am anunțat jucătorii și conducerea clubului. A fost decizia mea. Nu m-a influențat absolut nimeni și cred că am luat cea mai bună hotărâre în acest moment, atât pentru mine, cât și pentru jucători. Încă nu știu ce voi face pe viitor. Mi-am luat licența. Deci de acum eu voi fi antrenor cu acte în regulă și aștept noi oferte dacă vor veni de undeva. O să fiu deschis oricăror propuneri”, a declarat Dorin Toma.

În sezonul regulat, FCM Baia Mare, o nou-promovată în Liga 2, a înregistrat 13 victorii, 7 egaluri și 6 înfrângeri, cu cele 46 de puncte situându-se pe locul 4 în Seria a II-a.

FCM Baia Mare va disputa marți, de la ora 19:00, la Brașov, al patrulea meci din play-off-ul Ligii 2. Băimărenii se află pe locul 6 cu 17 puncte, iar FC Brașov pe locul 4 cu 22 de puncte.

Conducerea speră ca Toma să revină asupra deciziei sale

Informația că Dorin Toma și-a dat demisia a fost confirmată și pe pagina de Facebook a clubului băimărean. Totuși, președintele FCM-ului, Cristian Șpan, speră ca antrenorul să revină asupra deciziei sale și să conducă echipa cel puțin până la finalul sezonului. Altfel, în același mesaj, s-a anunțat că jucătorii și-au încasat, în ziua deplasării către Brașov, o parte din primele de joc restante.

„În această dimineață echipa a plecat înspre Brașov. Din păcate fără Tomiță, antrenorul de care se leagă scurtă, dar frumoasa poveste a acestei echipe. Într-o discuție cu președintele clubului, acesta l-a rugat să rămână alături de echipă cel puțin până la finalul acestui campionat. Dacă decizia lui Tomiță nu se schimbă, îi mulțumim din suflet pentru tot ce a făcut pentru acest club și pentru fotbalul din Baia Mare. Noi sperăm însă ca tehnicianul nostru să revină alături de echipă. În altă ordine de idei, tot azi s-au plătit către jucători o parte din primele de joc restante”, se arată într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a clubului din Baia Mare.

Articol scris de Carmen BIZĂ‚U
Foto: Dan BUIA

Marius ANGHEL 25 Apr. 2016, 15:34 Seria 2
Pe aceeași temă