Nicolae Dică trage primele concluzii după numirea la FC Argeș. „Va fi extraordinar dacă reușim să promovăm încă din primul an. Va fi foarte greu”. Bugetul de care dispune

Marius ANGHEL 28 Jun. 2019, 10:45 Campionat
Nicolae Dică trage primele concluzii după numirea la FC Argeș.**

FC Argeș își continuă pregătirea pe plan local până la plecarea în cantonamentul de la Curtea de Argeș. Alb-violetii au patru zile de antrenamente sub comandă lui Nicolae Dică. Managerul general al clubului din Trivale este mulțumit în mare parte de lotul de jucători pe care îl are la dispoziție, însă mai așteaptă și alți jucători de valoare pentru completarea lotului cu care vrea să atace promovarea. Oficialul argesenilor își dorește să pună pe picioare și Centrul de Copii și Juniori care pe vremuri era considerat una dintre cele mai bune pepiniere din țară.

Cum decurge perioada de pregătire după prima săptămână?
Este ok. Băieții răspund bine la antrenamente. Am adus jucători noi, jucători tineri de perspectivă, care muncesc foarte mult, dar suntem la început.

Urmează cantonamentul de la Curtea de Argeș. Pe ce vei pune accent?
Avem două săptămâni de pregătire la Pitești în care vom face readaptarea la efort, iar apoi urmează două săptămâni în care ne vom pregăti la Curtea de Argeș. Vor fi antrenamente de intensitate, vom avea și jocurile amicale. Apoi ne vom întoarce la Pitești pentru ultimele două săptămâni de dinaintea începerii campionatului.

„Avem buget de 1 milion de euro la fotbal”. Petrolul și UTA i-au luat jucătorii doriți

Încă de la reunirea lotului ai spus că mai aștepți și alți jucători…
Da, într-adevăr, am adus o parte din jucătorii pe care mi i-am dorit, însă îmi doresc să mai aduc și alți jucători. Mă refer aici la un fotbalist Under 19, pentru că mai avem nevoie și de trei-patru jucători cu experință. Știu că lumea spune că nu am adus jucători cu experiență. Mi i-am dorit, dar nu am putut să-i aduc din cauza salariului. O parte din jucătorii pe care i-a luat Petrolul, mi i-am dorit și eu. Am avut discuții cu ei, dar când Petrolul i-a ofertat, au ales să meargă acolo, pentru că li s-a oferit un salariu dublu față de ce puteam oferi noi. Au mai fost și alții care au mers la UTA tot din cauza salariului. Am pierdut acești fotbaliști pentru că alte echipe le-au oferit cu mult mai mult decât ce putem să le oferim noi.

Bugetul este ok pentru a ataca promovarea încă din primul an?
Am văzut că s-a făcut mult tam-tam că avem buget de 3 milioane de euro. Nu este adevărat. Bugetul nostru, al echipei de fotbal, este de 1 milion de euro. Nu ne putem compara cu Petrolul, UTA, „U” Cluj. Bugetul nostru este la nivel de Metaloglobus, ASU Timișoara sau al altor echipe din prima jumătate a clasamentului, dar, și așa, suntem în acest moment o echipa bună, tânără, care va munci mult să ajungă în prima ligă. Dacă vom reuși acest lucru încă din primul an, va fi extraordinar. Obiectivul meu, în această perioadă de 3 ani, este să duc FC Argeș în prima liga. Va fi foarte greu să promovăm încă din primul an, dar noi vom munci foarte mult pentru treaba asta. Noi contăm pe sprijinul primăriei Pitești și vreau să mulțumesc pe această cale domnului primar Ionică și domnului Gentea pentru sprijinul acordat până acum și de acum încolo. În aceste timpuri grele, fără ajutorul autorităților locale, este foarte greu să faci performanță.

Schimbări la Centrul de Copii și Juniori: „Nimeni nu va fi dat afară”

La Centrul de Copii și Juniori este reorganizare. Ca manager general al clubului cum vezi această reorganizare?
Am vrut să fac această reorganizare la Centrul de Copii și Juniori pentru că, pe mine, mă doare când văd că de la Prepeliță nu s-a mai scos niciun jucător de valoare de la Pitești. Cred că au trecut mai mult de zece ani de când Prepeliță a fost vândut. Am vrut să mă implic și la Centru și de asta am făcut aceste schimbări. Nu am venit să dau pe nimeni afară. Astea au fost dorințele mele. Să fac o schimbare acolo, să aduc oameni noi, oameni cu suflu nou. Oamenii care au fost înainte, să rămână și ei în funcții, dar să muncească mai mult că să repunem pe picioare acest Centru.

De ce Mihai Ianovschi șeful Centrului și nu altcineva?
Am adus un om de fotbal, un om care a promovat mulți jucători la prima echipa, dar și la națională. Aici mă refer la domnul Mihai Ianovschi, pentru că este un om care a produs fotbaliști, un om care știe să lucreze cu copiii și asta m-a îndemnat să iau această decizie. Și nu în ultimul rând, când intri la Centrul de Copii vezi scris Leonte Ianovschi. Aici mă refer la tatăl lui Mihai Ianovschi, care a produs și lansat în fotbalul mare mulți jucători. De asta am optat ca el să fie șeful Centrului de Copii și Juniori. Îmi asum acest lucru. Nu am adus un om care nu a fost aproape de FC Argeș, un om care nu a făcut nimic pentru FC Argeș. Am adus un om care a făcut foarte multe lucruri bune pentru FC Argeș și eu apreciez acest lucru.

Ce se întâmplă cu ceilalți antrenori de la Centrul de Copii și Juniori?
Nu va fi nimeni dat afară, așa cum s-a zvonit. Vor rămâne la grupele la care au fost și anul trecut. Mă refer aici la Paul Ciobanu, Daniel Ghiță, Adrian Mălușanu, Georgian Șerban. Cu domnul Eduard am avut o discuție, dânsul a spus că el dorește să antreneze ori juniorii mari, ori la seniori, pentru că nu vrea să aibă o grupă de copii de 8-10 ani și am ajuns la concluzia că este bine că dânsul să meargă la echipa de liga a patra, pentru că avem nevoie de echipa a doua. Jucătorii care nu prind lotul la echipa mare, cei buni de la grupele de copii și juniori, trebuie să joace la această echipă. Am mai venit cu Robert Enache de la Mioveni, un antrenor care anul trecut a fost la 2003-2004, grupa care a mers la zonă. L-am ales pe el să vină la grupa 2003-2004 și Vali Năstase care este și antrenor secund la prima echipă va fi antrenor principal la grupa 2001-2002. Am făcut aceste alegeri chiar dacă mulți spun că am venit să fac eu nu știu ce revoluție, am făcut acest lucru pentru că am avut doar grupa lui Ghiță Daniel care a mers la zonă. Aici mă refer la Under 19, 17 și 15. Obiectivele noastre la aceste grupe este măcar calificarea la zonă pentru că noi suntem FC Argeș și eram învățați să mergem la zona finală unde de cele mai multe ori și câștigam. Eu așa am fost învățat la FC Argeș, dar pentru asta ne trebuie timp. Trebuie să muncim cu toți antrenorii de copii și juniori și să reușim să promovăm cât mai mulți copii la prima echipa și de ce nu la cele din Europa.

Care au fost considerentele înlocuirii lui Petre Calotă din funcția de șef al Centrului de Copii și Juniori?
Referitor la domnul Petre Calotă, care era șeful Centrului de Copii și Juniori, a rămas în funcție, la Centru, ca administrator delegat la Under 19, 17, 15, 13 și scouter în același timp, alături de domnul Moiceanu pe care l-am introdus în această organigramă pentru că aveam nevoie de scouteri pentru a găsi copii pentru grupele de juniori. Ceea ce fac eu aici sunt niște lucruri normale care trebuiau să se întâmple de mai mult timp. Pe mine mă doare pentru că în ultimii 10-15 ani nu a mai ieșit nici un jucător de valoare care să fie vandut pe bani buni. Acum câteva zile când am venit antrenor la FC Argeș, îmi doream și eu să găsesc jucători de 2000, 2001, 2002, să-i văd potențiali concurenți pentru fotbaliștii de la echipa mare, dar din păcate, nu am găsit nici un jucător născut în 2000, 2001 sau 2002 care să pot spune că poate juca în acest moment în liga a două. Asta nu înseamnă că eu sunt cel care vrea să facă revoluție. Vreau doar să duc lucrurile pe un făgaș normal pentru că îmi doream că o echipa care timp de doi ani nu a avut drept de promovare să fi produs mai mulți tineri, să fi avut mai mulți tineri. Eu voi încerca să fac acest lucru cu jucătorii pe care i-am adus în această perioada, cu jucători de la Centrul de Copii și Juniori pe care cred că ușor-ușor putem să-i ducem spre prima echipa. Mă refer aici la cei născuți 2003 sau 2001 care să se antreneze și să-i băgăm ușor, ușor, în nucleul echipei mari. Astea sunt lucrurile care s-au întâmplat la juniori, numic ieșit din comun. Oamenii care au fost acum un an sau doi, au rămas în continuare la club. Am venit cu niște oameni în care eu cred pentru că au arătat și dovedit că pot face performanță.

Popa și Buleică și-au prelungit contractele

FC Argeș a ajuns la 12 jucători din vechiul lot care și-au prelungit contractele pentrul noul sezon competițional. Ultimii doi care au semnat noi înțelegeri cu gruparea din Trivale sunt mijlocașul Alin Popa și atacantul Alin Buleică. Cei doi vor evolua la echipa Piteștiului în următoarele două sezoane.

Amical cu Metaloglobus

În afară de meciurile de pregătire cu Chindia Târgoviște (5 iulie), Concordia Chiajna (10 iulie) și Turris Turnu Măgurele (13 iulie), conducerea FC Argeș a mai fixat încă un meci amical. Piteștenii vor întâlni pe 27 iulie, la Pitești, pe Metaloglobus București, colega de serie a alb-violeților.

Singurele date în care argeșenii mai caută adversari pentru meciurile de pregătire sunt 19 iulie și 24 iulie.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 28 Jun. 2019, 10:45 Campionat
Pe aceeași temă