Tribuna a erupt după circul de la Târgoviște: „Blatiștilor”

17 May. 2012, 12:41 Campionat

Cine își închipuia că Târgoviștea… severinenilor Flavius Stoican, Bobi Verdeș sau Cristian Poiană va încurca Gazul în cursa pentru locul 3, s-a înșelat amarnic. În loc de un fotbal de calitate, între două pretendente la promovare – nu-i așa? – 2.000 de oameni au asistat miercuri la o partitură jalnică, cu deznodământ așteptat. Poate singura surpriză a fost golul lui Verdeș (15), înscris la 0-0, la singura ocazie a Chindiei în 90 de minute care vor fi uitate greu la Târgoviște.

La pauză avea să fie 1-1, Vancea reluând nestingherit din careu, din mijlocul unei defensive anesteziate a gazdelor. Stoican l-a scos pe Verdeș (44), vârful acuzând probleme medicale. Gazul a punctat repede în partea secundă, noul intrat Cosic (57) încheind socotelile la Târgoviște. Au urmat minute de chin, în care echipele s-au complăcut într-un fotbal jenant. Și dacă s-ar fi putut, probabil că toată lumea l-ar fi rugat pe centralul Iulian Dima să fluiere finalul imediat după reușita decisivă a Severinului. Un fel de gol de aur într-un simulacru de meci.

Nevoiți să alerge fără rost încă jumătate de oră, oamenii lui Stoican s-au luat la harță cu tribuna, cu arbitrii, cu cine-au putut, la trecerea timpului. Semne obscene spre galerie, înjurături la adresa centralulului – poate pentru cele trei minute de prelungire (sic!), flegme pe fața arbitrului de rezervă.

Printre protagoniști, nepotul Mladen, eterna și fascinantă speranță plimbată pe la Roma. S-a terminat probabil cum trebuia, cu severineni bucuroși pe stadionul din Târgoviște, dar cu un val de reproșuri și huiduieli din partea celor care au avut încredere în proiectul lui Gică Popescu.

CHINDIA TÂRGOVIȘTE – GAZ METAN SEVERIN 1-2 (1-1)
Verdeș (13) / Vancea (40), Cosic (58)

Antrenor: Flavius Stoican
Perianu – Pătru, S. Rădoi (cpt.), Mladen, Bușu – I. Șerban, Poiană, Honciu (’65 Cerchez), C. Anton, R. Dobre (’65 I. Radu) – Verdeș (’44 Negoescu)
Eliminat: Mladen (90+1) – roșu direct

Antrenor: Marian Bondrea
Ștețca – Mirescu (’46 Cosic), Bălău (cpt.), Dandea, Giurgiu – Neacșa (’89 D. Ignat), Mitic, Olah (’64 Abba), Bălace – Al. Zaharia, Vancea

Articol scris de Ionuț Marin
Foto: photochic.ro și Alex Mihai

17 May. 2012, 12:41 Campionat
Pe aceeași temă