Remiză albă de adio: Bălace de la fotbal, ACS Poli de la Liga 2. Portarul lui CS Mioveni a făcut minuni în poartă la ultimul meci al bănățenilor pe teren propriu

Marius ANGHEL 28 May. 2015, 14:27 Campionat

Ca de obicei, de această dată îndepărtați și de frigul neobișnuit care s-a abătut asupra urbei timișorene, dar și de faptul că partida a fost programată în mijlocul săptămânii, foarte puțini spectatori au venit să o vadă pe ACS Poli la ultimul ei meci de „acasă”, susținut în Liga a 2-a. Nici faptul că meciul era ultimul oficial susținut de Silviu Bălace, un jucător care și-a pus amprenta asupra fotbalului de pe Bega, nu i-a făcut pe aceștia să asiste la o partidă, care de altfel era fără miză, contra celor de la CS Mioveni.

ACS Poli și-a făcut apariția pe gazon îmbrăcând din nou tricouri albe, inscripționate cu numărul 28, cel al lui Cisovky, care trece prin momente grele. Chiar Silviu Bălace a avut prima ocazie a partidei, în urma unei lovituri libere executate foarte bine, care l-a întins serios pe goalkeeper-ul Octavian Popescu. Susținuți vocal de aproximativ 35-40 de copii veniți de la Pesac și așezați la tribuna a II-a, amfitrionii au continuat prima repriză cu un joc tern, lipsit de faze de poartă, cu excepția unei intrări întârziate a lui Elek, sancționată cu cartonașul galben.

Nanu a pătruns în careul spre finalul primei reprize, a căzut în careu, însă a fost și el sancționat cu un cartonaș galben pentru simulare, în vreme ce peste „Dan Păltinișanu” începeau să apese norii grei, de ploaie, făcându-i pe spectatori să apeleze la refugiul umbrelelor. Nimic notabil până la fluierul pauzei, după cum se și arăta după un prim mitan modest, anost.

CS Mioveni, în inferioritate după o altercație

Dan Alexa a făcut două schimbări la pauză și i-a trimis în teren pe Boldea și Popovici. După cinci minute în care nu s-a întâmplat nimic, gazdele au avut două șanse, prime prin Poparadu, al cărui șut de la marginea careului de 16 metri a fost respins în corner de un fundaș în alunecare al Mioveniului, și o a doua a lui Cânu, după un corner.

Dacă ACS Poli nu a fost deloc concretă în fața porții, Mioveniul nici măcar nu a contat în atac. Elek și-a încercat norocul printr-o lovitură de cap, care s-a oprit în brațele portarului Octavian Popescu, iar mai apoi Ovidiu Popescu a trimis o centrare liftată, dar care a fost respinsă de apărarea oaspeților. Noul intrat, Popovici, a avut o șansă importantă cu aproximativ 10 minute înainte de final, după o minge întoarsă la marginea careului mic, însă șutul său a fost contrat eficient de unul dintre apărătorii vizitatorilor.

Cea mai mare ocazie a meciului a venit când mai erau cinci minute din meci. O minge care a circulat pe traseul Bălace – Elek – Popovici, l-a găsit pe cel din urmă față-n față cu portarul, însă din doar cinci metri l-a luat la țintă. La faza imediat următoare, Trandu a executat excelent o lovitură liberă din mult lateral dreaptă, iar Melinte a reluat cu capul sub bară și l-a pus din nou la încercare pe Octavian Popescu, intervenind in extremis.

Cu puțin timp înainte de final, la capătul unei faze în care trupa de pe Bega a cerut lovitură de pedeapsă, Ali Calvin, stăpânit cu greu de colegii săi, a văzut cartonașul roșu, astfel că Mioveniul a terminat în inferioritate numerică.

ACS Poli termină la egalitate, 0-0, ultimul joc de pe teren propriu în cadrul ediției 2014-2015 a Ligii a 2-a, la capătul unui joc în care ocaziile de poartă au venit în ultimele 5 minute.

ACS POLI TIMIȘOARA    0
CS MIOVENI            0

Pap – Cânu, Scutaru, Melinte, Bălace – Ov. Petre (cpt.)(Boldea ”46), Ov. Popescu – Poparadu (Belu ”61), Trandu, Fl. Nanu (Al. Popovici ”46) – Elek
Rezerve neutilizate: Smaranda – G. Neagu, L. Oprea, Rodirlei
Antrenor: Dan Alexa

Oct. Popescu (cpt.) – Tirică, Calvin, Cucui, Ct. Stan – M. Galan, Biceanu (Trașcu ”90+2) – A. Popa, Ed. Florescu (M. Vintilă ”71), D. Iancu (Ed. Neacșu ”61) – Nilă
Rezerve neutilizate: V. Sima – Al. Răuță, V. Mazilu, Cip. Negoiță
Antrenor: Claudiu Niculescu
Eliminat: Calvin ”90 (două galbene)

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara); Spectatori: 150; Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Gabriel Ion Cătană (Târgoviște) și Răzvan Mihai Dobre (Șotânga); Jucătorul meciului: Octavian Popescu.

Sursa: Sport9
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 28 May. 2015, 14:27 Campionat
Pe aceeași temă