Licența n-au rezolvat-o, dar la fotbal sunt primii!

23 Mar. 2012, 19:59 Campionat

Echipa lui Velcea a câștigat detașat primul meci oficial de pe teren propriu din acest an. Alb-violeții defilează în Liga a II-a, dar încă nu au aflat dacă rezultatele lor de pe teren vor fi confirmate și în birouri.

După 2-0 la Oradea, Poli Timișoara și-a păstrat primul loc în seria a doua a ligii secunde. Bănățenii au învins pe Alro Slatina cu 2-0.

Cu Goga pe banca de rezerve, cu un arbitru care a oprit jocul la orice contact și a împărțit cartonașe galbene fără rost, Poli s-a impus fără probleme. Chiar și la acest meci, cu un adversar net inferior, timișorenii au avut 3.000 de spectatori în tribune și o galerie fidelă care a împărțit echitabil încurajările pentru echipă cu scandările anti – FRF.

La fel ca și cei din teren, poliștii de pe stadion au venit la meci cu speranța că nu va fi pentru ultima dată. Că Poli va fi salvată și dosarul de licențiere va fi completat și depus săptămâna viitoare.

Alro Slatina a jucat cu multă ambiție și, chiar dacă au scăpat cu fața curată în minutul 3, când Cârstea a tras în portar din careul mic, oltenii puteau produce surpriza prin Ionuț Stancu (’11) și Boroiban (’25). Primul nu a nimerit poarta, iar cel de-al doilea a tras în Lepmets. Golurile au venit în finalul primei reprize. Popovici a marcat pentru 1-0 în minutul 42, reluând mingea șutată în bară de Pătraș, iar Mircea Axente a înscris pentru 2-0 (’44), din penalty-ul pe care tot el l-a obținut. Atacantul timișorean a înscris al treilea său gol din acest retur și al șaptelea din tot sezonul.

În a doua jumătate de meci, s-a menținut un oarecare echilibru, lucru care se datorează eliminării lui Gorobsov. Argentinianul a primit al doilea galben pentru un fault care a oprit un contraatac al oaspeților, însă primul avertisment, din repriza întâi, a fost unul gratuit.

FC TIMIȘOARA – ALRO SLATINA 2-0 (2-0)
Popovici (42), Axente (44 – pen.)

Lepmets – Belu, Scutaru (cpt.), Fl. Ilie, Fl. Sandu – Chiș, Gorobsov, A. Pătraș – Popovici (’61 Zaluschi), Axente (’70 Fuchs), Cârstea (’53 Goga)
Antrenor: Valentin Velcea
Eliminat: Gorobsov (’54)(2 galbene)

G. Savu – Pasăre, S. Răducu, I. Grosu, Velcovici – Quist, Al. Coman – Vigariu (’58 D. Ene), Precup (’76 Ed. Stoica), I. Stancu (cpt.) – Boroiban (’81 Stoianof)
Antrenor: Daniel Mogoșanu

Articol scris de Radu FAUR
Foto: Istvan SZASZ

23 Mar. 2012, 19:59 Campionat
Pe aceeași temă