FCM Baia Mare a defilat cu Steagu’. „Sperăm să ținem pasul cu federația care ne depunctează la fiecare săptămână”

Marius ANGHEL 16 May. 2016, 09:02 Campionat

FCM Baia Mare a primit, duminică, vizita echipei FC Brașov în etapa 7 a play-off-ulul Ligii 2, Seria 2, și a reușit să îi învingă cu scor de neprezentare, 3-0. Este a doua victorie în acest turneu pentru gruparea maramureșeană, care rămâne însă ultima în play-off din cauza celor opt puncte scăzute de FRF.

Băimărenii au atacat poarta „stegarilor” încă din minutul 4, când Codoban a șutat de la 25 de metri, dar mingea s-a dus milimetric pe lângă bara colțului lung. O țintă mult mai bună a avut însă Vasile Pop, care de la 14 metri lateral dreapta l-a învins pe Căucă și a deschis scorul. Era minutul 37. Din acest moment, partida a fost mai incitantă, brașovenii având și ei șansa să înscrie până în pauză. Avram (40) a fost la finalul unei faze create de oaspeți mai mult dintr-o reacție de orgoliu, însă mingea trimisă de la 20 de metri n-a vrut să intre în plasă și s-a dus peste transversală.

În partea secundă, Balaure aduce echipa băimăreană în avantaj în minutul 69, când Sîrbu i-a centrat în careu, iar al treilea gol al grupării de sub Dealul Florilor a fost marcat de Sîrbu în minutul 77, fiind asistat de Vasile Pop. Faza acestei noi reușite a fost identică cu golul de 2-0. FC Brașov a mai avut reacții, dar după golul doi nu a mai reușit să atace într-un mod periculos poarta băimărenilor.

Toma: „Sperăm să ținem pasul cu federația care ne depunctează la fiecare săptămână”

Miercuri, FCM Baia Mare joacă din nou acasă, de această dată împotriva echipei din Mioveni, până atunci antrenorul Dorin Toma sperând ca jucătorii săi să-și revină și să fie în formă pentru a mai obține un nou succes. Totodată, tehnicianul FCM-ului dorește să schimbe primul „11”, astfel urmând a le da o șansă tuturor jucătorilor din lot.

„A fost un meci foarte greu pe care l-am controlat cred că din primul până în ultimul minut. Îmi felicit jucătorii pentru dăruirea și atitudinea pe care au avut-o astăzi. Deși avem problemele cu depunctarea și celelalte griji, băieții joacă un fotbal frumos și așa vom juca până la capăt. Sperăm să facem cât mai multe puncte și să ținem pasul cu Federația, care ne depunctează la fiecare săptămână. Toate meciurile le jucăm la victorie. Vom vedea cum ne revenim până la jocul de miercuri. Avem și alți jucători în lot care vor intra în primul 11 și la care cum îi vine rândul să joace cât mai bine și o să vedem ce va fi din vară încolo. Și înainte cred că am jucat bine, numai că era presiunea pe care o aveam cu play-off-ul. După calificarea în play-off și problemele cu depunctarea altă presiune nu mai avem decât să facem un joc frumos. Să ne bucurăm suporterii care vin la jocuri. Le mulțumim pe această cale și îi așteptăm într-un număr cât mai mare, pentru că singura satisfacție a noastră este să avem spectatori cât mai mulți la stadion în acest moment”, a declarat tehnicianul băimărean.

Jucătorii băimăreni au reușit să învingă de două ori în play-off echipa din Brașov, 3-2 în deplasare și 3-0 acasă, și rămân motivați pentru meciul de miercuri cu CS Mioveni.

FCM BAIA MARE    3
FC BRAȘOV    0

V. Pop ’37, Balaure ’69, Sîrbu ’77

Ormenișan (Roșiianu ’83) – Duruș, Sg. Oltean, Fl. Ilie (Daminuță ’34), Anițoiu – A. Ignea (cpt.), Codoban – Vasilache, C. Sîrbu, Balaure (D. Munteanu ’70) – V. Pop
Rezerve neutilizate: Bota – Bușu, Șter, Codin
Antrenor: Dorin Toma

Căucă – Ș. Moraru, Istrofor, M. Marin, Pamfile – Rz. Avram, Alupoaie (Vl. Munteanu ’70), Sil. Pană, Andor – Mug. Buga (cpt.)(Al. Coman ’61), Bg. Rusu (D. Ene ’54)
Rezerve neutilizate: D. Mutu – Livan, Negotei, I. Manole
Antrenor: Adrian Szabo

Stadion: „Viorel Mateianu” (Baia Mare); Arbitru: Paul Unimatan (Zalău); Asistenți: Iulian Szekely (Cluj-Napoca) și Marius Bălan (Dej).

Articol scris de Carmen BIZĂ‚U
Foto: Dan BUIA

Marius ANGHEL 16 May. 2016, 09:02 Campionat
Pe aceeași temă