CS Mioveni, la un pas să încurce Gazul în lupta pentru promovare. Punctul a fost îndeajuns pentru medieșeni să bifeze revenirea în Liga 1

Marius ANGHEL 30 May. 2016, 15:48 Campionat

Gaz Metan Mediaș a revenit sâmbătă în Liga 1, după un an petrecut în liga secundă. Ardelenii aveau nevoie de doar un singur punct pentru a reveni la masa bogaților și au reușit să-l obțină după ce au terminat la egalitate, 1-1, confruntarea de sâmbătă cu CS Mioveni.

Liderul Seriei a II-a avea nevoie de un rezultat de egalitate la Mioveni pentru a nu depinde de alte rezultate și a deschis scorul în finalul primei reprize, prin Radu Zaharia, cu un șut în vinclul porții. În repriza secundă, Mioveniul a încercat să pună presiune pe adversar, iar ocaziile de gol nu au întârziat să apară. Năstăsie a fost protagonistul celei mai mari ocazii a gazdelor, în minutul 65, când golgheterul argeșenilor a trimis puțin pe lângă poartă. Mioveniul a mai avut câteva ocazii la poarta lui Alexandru Greab, însă portarul alb-negrilor a fost mereu pe fază. În minutul 80, Roberto Romeo a primit cartonașul roșu, după un fault făcut în marginea careului de 16 metri, Ayza fiind lovit serios la cap.

CS Mioveni a reușit egalarea la ultima fază a meciului, după o lovitură liberă. Bogdan Stoica a trimis cu capul în plasă și a stabilit scorul final.

Gaz Metan a terminat sezonul cu 41 de puncte, la egalitate de puncte cu UTA, dar cu rezultate directe mai bune, și a revenit în prima ligă. UTA va da baraj pentru promovarea în Liga 1, în timp ce Chindia Târgoviște a terminat sezonul pe locul 3, cu un punct mai puțin decât cele două. CS Mioveni a încheiat sezonul pe locul 4, cu 27 de puncte.

„A fost un joc de final de campionat. Pentru noi nu a fost încărcătura așa de mare, în comparație cu oaspeții. Noi am încercat să câștigăm jocul și cred că acum nimeni nu mai are vreun dubiu cu privire la corectitudinea cu care ne-am apărat șansele. Am primit un gol în prima repriză, am avut ghinion, dar apoi ne-am revenit. Le-am spus la pauză jucătorilor că trebuie să joace în continuare pentru că nu au nimic de pierdut. Au reușit egalarea, îi felicit pentru efortul depus. Trebuie să recunoaștem că locul ocupat în clasament reflectă foarte bine potențialul nostru în acest moment. Trebuie să fim realiști și să recunoaștem adevărul. De asemenea, consider că niciuna dintre echipele care au fost în play-off în acest an nu e de Liga 1. Iar formațiile care se vor duce la baraj din ambele serii, în acest an, nu au nicio șansă în fața celor din Liga 1. Nu știu dacă Mioveniul are forța financiară necesară de a promova. Este normal să-ți dorești să fii acolo în față și să încerci să promovezi. Probabil că săptămâna viitoare conducerea va stabili obiectivul echipei în sezonul viitor. Se va ști ce jucători vor mai rămâne și pe ce bancă tehnică se va miza. Eu sunt angajat în cadrul clubului, mi-aș dori să rămân”, a spus, la finalul meciului, antrenorul principal al echipei CS Mioveni, Iordan Eftimie.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

CS Mioveni: F. Croitoru – Toriște, Calvin, Bg. Stoica (cpt.), Ed. Stoica – A. Popa (V. Mazilu ’56), Biceanu – Năstăsie (M. Vintilă ’74), Ayza, Ed. Florescu – A. Nilă (M. Galan ’61)
Rezerve neutilizate: Preda – Tirică, Vișa, Cip. Negoiță
Antrenor: Iordan Eftimie

Gaz Metan: Greab – R. Romeo, I. Cristea, R. Zaharia, Buzean (cpt.) – P. Iacob, Danci –  Al. Munteanu (Cip. Petre ’90+1), M. Stancu, Al. Zaharia (Buziuc ’67) – Gavra (Bic ’84)
Rezerve neutilizate: Albuț – G. Neagu, Tîrcoveanu, Figliomeni
Antrenor: Cristian Pustai
Eliminat: R. Romeo ’79

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)
Foto: Istvan BERTALAN

Marius ANGHEL 30 May. 2016, 15:48 Campionat
Pe aceeași temă