Chindia= Bistrița+Georgescu!

20 Aug. 2011, 18:30 Campionat

Târgoviștea s-a trezit dis-de-dimineață pentr debutul în Liga a II-a al noii Chindii. Nici nu trecuse de ora 9 când primii oameni luau calea bătrânului stadion Eugen Popescu. „E greu să batem Bistrița, dar cine știe. Nici noi nu avem echipă slabă”, s-au încurajat târgoviștenii la o bere matinală. Și s-au tot strâns, peste trei mii de suflete aproape de startul marelui meci.

De orgoliu, de conjunctură, chiar și de tradiție, măcar prin prisma numelor purtate de cele două combatante. Una venită din Liga a III-a, muncit și meritat, alta aruncată din prima divizie, pentru o datorie de 400.000 de euro, după o prezență de două decenii. Și ce a început prost pentru Chindia, s-a terminat acceptabil, o dovadă că nici măcar legile lui Murphy nu se respectă totdeauna. Predescu a făcut 1-0 pentru Bistrița în fatidicul minut 13, dintr-o lovitură liberă ușor acordată de centralul Georgescu.

„E tânăr. A făcut greșeli multe, în ambele direcții”, avea să vină caracterizarea «tăticului» Jean Pădureanu. Chindia a revenit repede, prin reușita lui Radu: șut la colțul lung, din careu, cu Albuț spectator, asemeni celor 3.000 și ceva din tribune. Perianu a salvat Chindia la capătul primei jumătăți de oră, în două rânduri, parând imperial în fața vârfurilor ardelene.

La reluare s-a jucat altceva: Târgoviștea, parcă ea în rolul fostei prim-divizionare, a tăvălit serios defensiva Bistriței. Cel mai scund om din teren, Alexandru Băluță, a dat semnalul că se poate (52): cap puțin peste poarta lui Albuț. Târgoviștea s-a luat la ceartă cu centralul Georgescu, cerând penalty în minutul 58, pentru henț, roșu lui Silvășan (78) pentru o intrare grosolană, și iar penalty (88), la Verdeș.

Chiar și așa, Cherchez (90), scăpat singur cu Albuț, putea aduce extazul lîngă Turn, dar șutul său o ocolit de puțin fericirea gazdelor. 1-1 pentru Bistrița, până la urmă, dar cu largul concurs al brigăzii bucureștene.

Verdeș: „Penalty clar”

Cea mai controversată fază a partidei s-a petrecut în minutul 88: angajat perfect de Anton, Verdeș a rămas singur la 16 metri cu Frăsinescu, fundașul Bistriței deposedându-l neregulamentar. „A venit din spate și mi-a luat picioarele. 11 metri clar. Meritam să câștigăm”, a vorbit atacantul pentru liga2.ro.

Centralul Marius Georgescu n-a acordat lovitura care se impunea, dar l-a avertizat pe Verdeș cu cartonaș galben pentru simulare. Altfel, iertat în cel puțin două rînduri de al doilea galben, Silvășan de la oaspeți a fost eliminat direct în prelungiri, pentru o intrare urâtă la Rădoi. Căpitanul Chindiei a părăsit terenul cu salvarea și are șanse mici să joace sâmbătă la Deva.

Chindia Târgoviște – Gloria Bistrița 1-1 (1-1)
Stadion: Eugen Popescu. Spectatori: 3.500
Au marcat: I. Radu (25) / Predescu (13)

Chindia: Perianu – Pătru, Rădoi (90+2 Morariu), Carnariu, Dobre – Serban (23 Al. Băluță), Anton, Honciu – Cherchez – I. Radu (74 C. Dinu), Verdeș. Antrenor: Silviu Dumitrescu.

Gloria: Albuț – Tudose, Frăsinescu, V. Năstase, Costache – Peteleu, Mărginean (65 D. Stan), P. Anton (30 Marcos), Velcovici – Silvășan, Predescu. Antrenor: Nicolae Manea

Cartonaș roșu:
Silvășan (90+2)

articol scris de Ionuț Marin (Târgoviște)
foto de Marius Anghel

20 Aug. 2011, 18:30 Campionat
Pe aceeași temă