FC Oțelul încasează lovitură după lovitură în ultima perioadă. După retrogradarea din prima ligă, evacuarea de pe stadionul „Oțelul” și apoi vestea că stadionul „Zoltan David” (ex-„Ancora”) nu poate fi omologat pentru liga secundă, care a determinat alegerea stadionului din Slobozia pentru jocurile de campionat, marți s-a mai primit încă o lovitură dură.
La stadionul „Ancora” s-a prezentat, marți dimineață, Cristiana Valmas, una dintre dintre cele șase persoane care de-a lungul ultimului deceniu au revendicat o parte din terenul de acolo, din postura de moștenitori, iar acum are o decizie definitivă a instanțelor de judecată, una de intrare în posesie.
Cristiana Valmas a fost însoțită de un executor judecătoresc și a încercat să intre pe zona de stadion pe care acum este proprietar. Este vorba de aproximativ 1.900 de metri pătrați, din partea dinspre nord, ce include o parte mică din tribună și aproape un sfert din terenul de joc.
Amenajarea bazei sportive „Zoltan David” a costat în jur de un milion de euro, Cristiana Valmas susținând că a notificat clubul să nu facă investiții acolo până nu se lămurește situația, în instanțele de judecată. „În 2006, când a început litigiul, aici era paragină, bălării. Le-am făcut notificare să nu facă lucrări până nu se soluționează irevocabil situația și totuși au făcut. Nu vreau să vând clubului la prețul pieței, noi ne-am luptat pentru proprietatea bunicului, este o situație mai mult sentimentală. Au avut trei-patru ani timp să facă o ofertă, dacă aveau de gând să facă ceva civilizat. Nu știu ce va fi, eu vreau să-l valorific. Mai sunt și alte procese asemănătoare pe rol, care nu s-au soluționat încă”, a declarat Cristiana Valmas.
În cele din urmă, s-a stabilit pentru astăzi, cu o oră înaintea reunirii lotului, o întâlnire între cei care doresc să intre în posesia terenului și Mihail Bojincă – administratorul judiciar al FC Oțelul, Vlad Răpișcă – administrator special și avocații clubului. „Vom negocia, vom face în așa fel ca echipa clubului Oțelul să se poată antrena în continuare pe stadionul Ancora”, a spus avocatul Dana Cernat, soția fostului căpitan al Oțelului.
Avocații clubului susțin că un titlu executoriu identic a fost pus în aplicare acum un an. „Vorbim despre două titluri executorii. Din punctul nostru de vedere, s-a realizat acum un an punerea în posesie, iar acum un alt executor încearcă același lucru. Se pare că există diferențe de poziționare a suprafeței retrocedate”, a precizat un alt avocat al clubului, Sebastian Stanciu.
A costat aproape 1,5 milioane de euro
Stadionul „Ancora” a fost deținut de Șantierul Naval Damen și modernizat de cei de la Oțelul, care au investit un milion de euro și l-au redenumit „Zoltan David”, în memoria regretatului antrenor care și-a dedicat cariera copiilor și juniorilor Galațiului. Gazonul a fost pus cu aceeași tehnologie ca pe arena „Oțelul” și se prezintă foarte bine, în acest moment fiind unul dintre terenurile cu cea mai bună suprafață de joc din țară. În vara anului 2011 a fost scos la vânzare de Damen, dar în acel moment plățile celor de la Oțelul erau blocate de confictul dintre executiv și acționarii de atunci, astfel că s-a apelat la sprijinul omului de afaceri Radu Călin, un apropiat al clubului și prieten cu Marius Stan, director general la Oțelul în acel moment. Călin a achiziționat baza cu 350.000 de euro, iar FC Oțelul SA, după schimbarea acționarilor toamna trecută, l-a răscumpărat cu aceeași sumă, din banii ce erau în conturile clubului în momentul preluării de către TNG.
Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚