„Vioară”, impresionat de Botă și Krausz după primul amical. Alți trei jucători aflați în probe ar putea semna cu Gloria

Viorel Ion, antrenorul echipei Gloria Buzău, a testat în primul amical din 2016, cel disputat de la finalul săptămânii trecute cu Metalul Buzău, scor 5-3, mai mulți jucători aflați în probe. Trei dintre ei au înscris în acest meci, însă „Vioară” va continua să-i testeze și în perioada următoare.

Portarul Andrei Preda, ultima dată la Inter Olt Slatina, mijlocașul Raul Krausz, de la Dinamo, mijlocașul german de origine turcă Kaya și atacantul german de origine ghaneză Nick Scharkowski au intrat din primul minut în amicalul de vineri cu Metalul, iar pe parcursul primei reprize a mai apărut pe teren, potrivit sansabuzoiana.ro, și tânărul internațional sub 19 ani Theodor Botă, jucător transferat de Steaua în această iarnă.

La final, Gloria s-a impus cu scorul de 5-3 prin goluri lui Kaya, Scharkowki, Botă, Cristi Dumitru și Danciu.

Botă a lăsat cea mai bună impresie dintre toți jucătorii testați, a înscris și stat la originea multor faze ofensive ale echipei buzoiene. Tânărul atacant internaționat a fost transferat în această iarnă de Steaua de la Viitorul Mihai Georgescu, club care îl împrumutase până acum la Sănătatea Cluj. Raul Krausz a evoluat și el bine, însă antrenor Viorel Ion a avut cuvinte de laudă pentru toți jucătorii aflați în probe.

„N-au evoluat astăzi (n.r. vineri) foarte mulți dintre titulari, o parte au fost accidentați, o parte i-am menajat și nu în ultimul rând am vrut să vedem ce jucători avem în probe. A fost un joc foarte bun, cu o echipă bună, Metalul, cu goluri multe și faze frumoase. Trăgând linie peste cea mai grea perioadă a lor și terminând cu acest joc din cantonament, suntem, la ora actuală, foarte mulțumiți. Sunt jucători interesanți, care vor rămâne, cred, în curtea noastră, mă refer la un Raul Krausz, ați văzut cât poate să alerge, să vedem și cu ghanezul, și cu turcul, s-ar putea să rămână, nu mai spunem de Botă, un transfer reușit, plus ceilalți copii care sunt în curtea noastră. Ușor-ușor, vrem să mai luăm copii din pepiniera Buzăului, nu numai a Gloriei, ci tot ce există în suflarea fotbalistică a Buzăului. Nu țin cont că-i jucătorul lui Cighir, sau al lui Cezar Ionescu sau al lui Vali Stan, numai așa vom face o treabă bună! De aceea am și luat vreo doi-trei copii cât am fost în cantonament, să învețe de la echipa mare”, a spus Viorel Ion, citat de sansabuzoiana.ro

Gloria: A. Preda – Voicu, Cl. Dumitrescu, Vîrtej, Ghiță – Marcu, Krausz – Danciu, Koprindzhiski, Kaya – Schar­kowski. Au mai jucat: Andrei – Cr. Marcu, Cr. Dumitru, Moisoiu, Dedu și Botă.

Astăzi, miercuri, Gloria va disputa un nou meci amical, al doilea din această iarnă, cu Înainte Modelu. Testul cu echipa din Liga 3 se va desfășurat de la ora 11:30 pe terenul de la Stadionul de Atletism. Tot aici vor întâlni, sâmbătă, și pe CS Mioveni.

Pe aceeași temă