Luceafărul își betonează defensiva: a adus al patrulea fundaș. Țălnar are la dispoziție un jucător cu multe meciuri în Liga 1, dar ultima dată a evoluat în Maldive

Marius ANGHEL 27 Jul. 2017, 18:27 Pregătiri, amicale

„Ar trebui să mai aducem doi-trei jucători, pentru a completa lotul. Sperăm să ne înjghebăm o echipă redutabilă, să o omogenizăm și apoi ne putem gândi la lucruri mărețe” spunea Cornel Țălnar imediat după ce afla programul competițional al Luceafărului Oradea pentru noul sezon al Ligii 2.

Și bihorenii s-au mișcat rapid și au mai adus încă un jucător în această perioadă de iarnă, unul cu experiența meciurilor în Liga 1. Fundașul Andrei Cordoș (29 de ani) n-a mai continuat la echipa din Maldive unde a plecat în iarnă, după despărțirea de ASA Târgu Mureș, și a decis să revină în România. Ofertat de Pandurii Târgu Jiu și Luceafărul Oradea, Cordoș a ales stabilitatea și a ajuns deja Oradea, sub comanda lui Cornel Țălnar.

Fundașul care în cariera sa a evoluat pentru „U” Cluj, FCM Târgu Mureș, Frosinone, FC Vaslui, Dinamo, Pandurii, FC Botoșani și-a dat acceptul să joace în noul sezon al Ligii 2 pentru Luceafărul Oradea și a debutat deja la noua sa echipă și a fost pe punctul de a marca.

Codoban și Matei, în mare formă

Ieri seară, clubul bihorean a jucat un nou amical cu echipa de Liga a 4-a Unirea Livada, pe care l-a câștigat cu 3-0, după ce în precedentul obținuse tot o victorie, scor 3-1.

În testul de ieri, Luceafărul a deschis scorul încă din minutul 3. După ce Roșu a obținut un penalty, Claudiu Codoban l-a transformat. Apoi, după o fază fixă, Codoban a centrat în careu, Cordoș a reluat puternic cu capul, portarul Goia, folosit de Țălnar la adversari, a respins în lateral, de unde Alexandru Iacob (22′) a șutat imparabil sub transversală. Același Codoban (38′) a fost pe punctul de a înscrie din nou dintr-o lovitură liberă, însă Goia a salvat, dar și Unirea a irosit o ocazie bună prin Toma (39′), dar Poiană s-a remarcat de această dată.

În partea secundă a jocului, Goia a avut o intervenție in extremis la lovitura de cap a lui Mutu (55′) din 6 metri, ca ulterior Marius Matei (67′) să ridice scorul la o diferență de neprezentare după ce a înscris cu capul după centrarea lui Balea. Rezultatul final putea fi însă mult mai mare dacă Chiș Toie (83) nu ar fi trimis în bară, Feher (87) nu ar fi nimerit transversala, iar Bedea (86) ar fi fost mai precis în fața porții.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – UNIREA LIVADA 3-0
Codoban 3′ – pen., Al. Iacob 22′, M. Matei 67′

Luceafărul, prima repriză: Poiană – Tomozei, Al. Iacob, Andr. Cordoș, Ban – Asanache, Țegle – C-tin. Roșu, Codoban, Goge – Hergheligiu
Luceafărul, a doua repriză: Began – Balea, A. Mutu, Al. Iacob, Ban (Drăgan 71) – Feher, Țegle (Cuc 64) – C-tin. Roșu (Sas 71), Chiș Toie, Bedea – M. Matei
Antrenor: Cornel Țălnar

Unirea: Goia – Mureșan, M. Popa, Moisi, V. Ienciu, Borzescu, Buda, B. Laslău, Szeles, D. Toma, Lele
Au mai jucat: Floruț, Fazekas și Copos
Antrenor: Mădălin Popa

Ultimul meci amical al Luceafărului e programat sâmbătă, de la ora 11:30, la Sânmartin, cu „U” Cluj, nou-promovată în Liga 3.

În această vară, Luceafărul i-a mai adus și pe Alexandru Iacob, Alin Mutu, Lucian Asanache, Petre Goge, Marius Tomozei sau Andrei Herghelegiu.

Foto: Bihon

Marius ANGHEL 27 Jul. 2017, 18:27 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă