Grigoraș are în față un contract pe trei ani de la Rapid: „Până la reunirea lotului echipa va avea antrenor și sunt șanse mari să fiu chiar eu”

Marius ANGHEL 15 Jul. 2015, 10:39 Pregătiri, amicale
Grigoraș are în față un contract pe trei ani de la Rapid:**

Tehnicianul Petre Grigoraș a declarat, marți, la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu acționarul Valerii Moraru la Pro Rapid, că sunt șanse mari să devină antrenorul formației Rapid, precizând că i-a fost propus un contract valabil trei ani.

El a explicat însă că deocamdată nu a semnat, urmând să ia o decizie în următoarele zile. „Mi s-a propus un contract pe trei ani, dar e clar că nu se poate derula acest contract dacă în primul an nu promovez. Așa că putem discuta acum doar despre primul an, în care echipa este obligatoriu să promoveze. Dar nu am ajuns să semnez contractul. Sunt șanse, dar au mai fost situații. În 2012 au mai fost discuții (n.r. – cu oficialii FC Rapid) și nu s-au concretizat. Șanse sunt destul de mari să semnez, este clar însă că până la reunirea lotului din 20 iulie că Rapidul va avea antrenor. Că va fi altcineva, se poate, dar sunt șanse mari să fiu chiar eu”, a spus Grigoraș.

Antrenorul a menționat că în ceea ce privește detaliile financiare ale contractului nu sunt probleme. „Nu ne-am împotmolit la sume sau ceva de genul ăsta. Dar când pleci la drum cu un asfel de proiect, chiar dacă este Liga a II-a, este vorba despre Rapid, o echipă cu pretenții și trebuie să știi ce faci ca să promovezi din primul an. Pentru că acesta este obiectivul. Am discutat despre staful tehnic, despre lot, ce jucători rămân, ce jucători mai vin. Mă voi gândi bine, sper să fie o decizie favorabilă și Rapidului și mie”, a adăugat el.

„Este o provocare să vin la Rapid”

Grigoraș susține că este o provocare să antreneze formația giuleșteană, chiar și în eșalonul secund. „Pentru mine este o provocare să vin la Rapid. Chiar dacă unii s-ar speria că este vorba despre Liga a II-a. Sper să fie un proiect serios și că se vor ține de cuvânt cu ceea ce mi-au spus. Pentru că trebuie să existe și fondul necesar pentru a-l susține. Altfel acel proiect poate să cadă foarte repede”, a precizat Petre Grigoraș.

Daniel Pancu ar fi folositor atât în teren, cât și ca președinte de club, este de părere Grigoraș. „Daniel Pancu se va hotărî singur. Eu îl vreau pe orice post, e un rapidist convins. E un om de care am nevoie și în vestiar, și în teren, și în postul de președinte dacă se poate. Dar nu cred că se va putea împărți în foarte multe locuri. El va decide, cred că va începe să se pregătească alături de echipă, e matur poate decide singur ce face mai departe”, a afirmat Grigoraș.

Antrenorul admite că va fi dificil să construiască o echipă care să lupte pentru promovare din primul sezon, dar este dispus să încerce. „Nu va fi ușor, pentru că din vechiul lot nu vor rămâne decât 3-4 jucători. Iar din 20 iulie, când e reunirea, nu vor mai rămâne decât 5 săptămâni pentru a face o echipă să tragă la promovare. Dar cineva trebuie să o facă, cineva trebuie să încerce. Nu e simplu nici că echipa e în insolvență, dar în România majoritatea echipelor sunt în insolvență și nu mai e un impediment mare”, a adăugat Grigoraș.

Un grup de 25 de jucători, majoritatea tineri selectați în urma unor trialuri, au participat, marți seara, la o ședință de pregătire la baza sportivă Pro Rapid sub comanda lui Mihai Ianovschi, fost antrenor secund în staful lui Cristiano Bergodi în sezonul trecut. Printre fotbaliștii prezenți s-au aflat și Nicolae Vasile și Andrei Cerlincă, componenți ai lotului din sezonul trecut, dar și Andrei Marinescu, fost portar al echipei giuleștene care își dorește să evolueze din nou pentru Rapid.

Reunirea lotului în vederea începerii pregătirilor pentru ediția 2015-2016 a Ligii a II-a, la care vor fi prezenți și jucătorii străini transferați până acum de conducerea FC Rapid, este programată la 20 iulie.

Articol scris de Leila BOLAT și Marius ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 15 Jul. 2015, 10:39 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă