FK Csikszereda a cedat la scor primul amical desfășurat în Cipru. Ciucanii au marcat primii și au ratat un penalty cu Gornik Zabrze. Suciu a testat trei jucători

Marius ANGHEL 26 Jan. 2020, 09:50 Pregătiri, amicale

În a doua zi după ce a ajuns în cantonamentul din Cipru, FK Csikszereda a desfășurat primul amical din acest stagiu de pregătire extern. Echipa din Miercurea Ciuc a cedat cu 4-1 testul cu prim-divizionara Gornik Zabrze, iar antrenorul Valentin Suciu a testat și trei jucători.

De vineri în Cipru, la Ayia Napa, o stațiune turistică situată la extremitatea estică a coastei de sud a insulei din marea Mediteraneeană, FK Csikszereda a desfășurat sâmbătă primul test din acest cantonament care se va întinde până la jumătatea lunii februarie.

Ciucanii au întâlnit-o pe Gornik Zabrze, ocupanta locul 12 din 16 în prima ligă a Poloniei, și au încasat primul gol în minutul 29, din partea lui Bouza. Însă Bajko Barna (31) a egalat imediat, după doar două minute. Jucătorii lui Valentin Suciu chiar puteau intra în avantaj la pauză, însă portarul advers a respins penalty-ul transformat de Magyari în mintuul 38.

Gornik a reintrat rapid în avantaj după pauză, cu golul lui Kobylarczyk din minutul 48. Chiar dacă a avut o echipă schimbată în totalitate în partea a doua, Csikszereda n-a mai putut marca, ba chiar a cedat pe final, când a mai încasat alte două goluri de la polonezi. Rostkowski (85 – penalty) și Gryszkiewicz (89) au stabilit scorul final.

După jocul cu românii, Gornik Zabrze a mai avut programat în aceeași zi un alt amical, cu cehii de la FK Teplice.

Trei jucători testați de Suciu în amicalul cu Gornik

Pe parcursul acestui meci, Valentin Suciu a testat și trei jucători, pe grecul Anastasios Meletidis, maghiarul Attila Havas și românul Patrick Peter.

Anastasios Meletidis, un mijlocaș grec de 21 de ani, originar din Salonic, care a început fotbalul la PAOK și care ultima dată a fost împrumutat la echipa de ligă secundă Karaiskakis Artas, pentru care în acest sezon nu are niciun meci disputat, ci a fost de două ori rezervă.

Attila Havas, un fundaș maghiar de 24 de ani, care apare pe internet ca fost jucător la Pecsi, cedat în 2014 către Ferencvaros, însă care nu are niciun meci pentru aceste echipe.

În final, Patrick Albert Peter are 19 ani, este din Timișoara, este mijlocaș și în Liga 2 a jucat în sezonul trecut în patru meciuri pentru Luceafărul Oradea, în care a totalizat 58 de minute pe teren. Înainte să ajungă la bihoreni a fost și la juniorii echipei ASU Politehnica, acolo de unde a fost adus în această iarnă Marvin Schieb.

FK Csikszereda, prima repriză: Gyenge (Bordas) – Majzik, Csuros (Csonka), Havas, Simo – Veres, Szondi (Kalman), Anastasios – Botorok (Pinter), Bajko, Antal (Magyari)
FK Csikszereda, a doua repriză: Bordas (Bartok) – Palmes, Csonka (Gergely), Intzidis, Marrone – Csala, Kalman (Pal), Erdei – Peter, Bara, Magyari (Schieb)

Gornik Zabrze: Loska (Kudla 46”) – PawÅ‚owski, Paluszek, Koj, Gryszkiewicz – Scislak, Bainovic (Rostkowski 79”) – Lukoszek, Kobylarczyk, Eizenchart – Bauza

Amicalele echipei FK Csikszereda în cantonamentul din Cipru:

25 ianuarie: 1-4 cu Gornik Zabrze (Liga 1 Polonia) / Bajko Barna
30 ianuarie: FK Cukaricki (Liga 1 Serbia)
2 februarie: FK Suduva (Liga 1 Lituania)
5 februarie: Anorthosis Famagusta (Liga 1 Cipru)
9 februarie: FC Banants (Liga 1 Armenia)
13 februarie: FC Ararat Erevan (Liga 1 Armenia)

În țară, echipa din Miercurea Ciuc a disputat două meciuri amicale, 4-0 cu Colțea Brașov, echipă din Liga a 4-a Brașov, și 2-0 cu CSM Ceahlăul Piatra Neamț, echipă din Liga 3, Seria 1.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: fkcsikszereda.ro și gornikzabrze.pl

Marius ANGHEL 26 Jan. 2020, 09:50 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă