EXCLUSIV | Un slovac în ofensiva Gloriei! Ultima noutate a echipei lui Ilie Stan

La finalul primei perioade de pregătire efectuate în această vară de SCM Gloria Buzău, Ilie Stan anunța că își mai dorește în lot cel puțin trei jucători: un fundaș central, un mijlocaș și un atacant. Iar una dintre cerințele antrenorului nou-promovatei în Liga 2 s-a îndeplinit astăzi.

Sursele Liga2.ProSport.ro din cadrul clubului buzoian spus că SCM Gloria a ajuns la un acord cu un mijlocaș ofensiv din Slovacia. Branislav Ă½upták (28 de ani), ultima dată jucător la ViOn Zlaté Moravce, în prima ligă din țara sa natală, a semnat un contract pe un sezon, cu posibilitatea de prelungire pe încă unul.

În cariera sa, Ă½upták a evoluat pentru mai multe echipa din prima ligă a Slovaciei, ca Dukla Banská Bystrica, DAC Dunajská Streda, Ružomberok și ViOn Zlaté Moravce.

SCM Gloria Buzău se află de luni în cantonament la Poiana Brașov, acolo unde va sta până pe 11 iulie. Cu 24 de jucători a plecat inițial Ilie Stan în acest stagiu de pregătire, 14 dintre ei fiind noutăți.

Dacă încă din primele zile de la reluarea antrenamentelor noutățile din lot erau reprezentate de Relu Stoian (ex Sepsi OSK), Marius Ioniță (ex Energiticianul), Valentin Munteanu (ex Dunărea Călărași), Valentin Alexandru (ex Chindia Târgoviște), Dragoș Huiban (ex Sportul Snagov), iar Gabriel Nedelea și Cosmin Tucaliuc erau anunțați ca și împrumutați de la Viitorul, între timp, în lot au fost cooptați alți câțiva jucători cunoscuți sau nu publicului larg. Dragoș Balauru (ex Levadiakos), Alexandru Gîț (ex Sportul Snagov), Ciprian Perju (ex CS Afumați), Cristian Balgiu (ex Concordia Chiajna și Turris Turnu Măgurele), Adelin Pîrcălabu (ex Pandurii Târgu Jiu), Daniel Vîlsan (ex Academia Sport Team București) și Liviu Godin (Academia Sport Team București) sunt celelalte nume noi care s-au alăturat echipei buzoiene.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă