Dunărea Călărași, răpusă de o echipă de liga a patra din Germania. Cristian Pustai are în teste un jucător de la Național Sebiș

Marius ANGHEL 01 Feb. 2020, 11:01 Pregătiri, amicale

Dunărea Călărași a pierdut al treilea amical desfășurat în cantonamentul din Turcia. Divizionara secundă a pierdut cu 0-2 testul cu TSV Steinbach, o echipă clasată pe locul 3 în seria „Südwest” din liga a patra a Germaniei, însă, în ciuda acestui lucru, este una mult mai profesionistă decât a românilor. Trupa călărășeană mai are de disputat încă două jocuri de pregătire în Antalya.

După 1-4 cu sârbii de la FK Radnicki Nis și 2-1 cu kazahii de la FK Taraz, Dunărea Călărași a pierdut al treilea amical disputat în Antalya. Fără gol marcat de Thaer Bawab, cel care reușise precedentele trei goluri ale echipei antrenate de Cristian Pustai, Dunărea a cedat cu 0-2 jocul cu TSV Steinbach.

Nemții au înscris prin Sascha Marquet (22) și Kevin Lahn (72).

Dacă Dunărea Călărași face poze cu telefonul și transmite informații stricte din cantonament, ca rezultat, marcatori și echipa folosită, clubul de liga a patra din Germania TSV Steinbach este la ani lumină față de fosta prim-divizionară. Nemții știu cum să-și promoveze imaginea și să își respecte suporterii. Au transmis în timp real informații despre meci, au fotograf profesionist, au făcut interviu cu antrenorul și au prezentat rezumatul meciului, dar au publicat și o cronică detaliată a jocului.

În schimb, Dunărea a comunicat că „antrenorul Cristian Pustai a rulat aproape întreg lotul testându-l și pe tânărul mijlocaș de 19 ani de la Național Sebiș”, fără a-i spune numele ultimului nou venit. Este vorba despre Claudiu Vereș, un mijlocaș născut în anul 2000, care a fost utilizat în prima repriză a acestui joc.

Dunărea Călărași: Krell (Began 46”) – Al. Sabangeanu (Al. Sîrbu 46”), Bg. Șandru (Puțaru 46”), Rougkalas (Zaluschi 44”), Mendy (A. Moise 46”) – Cl. Vereș (Jica 46”), Lopez (Țenea 30”) – Tudoran (A. Ozcan 46”), Bg. Rusu (Bawab 46”), Gab. Toma (Rob. Boboc 59”) – Ndiaye (Honciu 57”)

Următorul amical pe care Dunărea îl are programat în Turcia are loc pe 3 februarie, cu Yenisey Krasnoyarsk, ocupanta locul 17 din 20 în liga secundă a Rusiei.

Jocurile amicale din Antalya ale Dunării Călărași:

27.01. – 1-4 cu FK Radnicki Nis (Liga 1 Serbia) / Thaer Bawab
29.01. – 2-1 cu FK Taraz (L1 Kazahstan) / Thaer Bawab (două)
31.01. – 0-2 cu TSV Steinbach (L4 Germania)
03.02. – FK Yenisey Krasnoyarsk (L2 Rusia)
06.02. – KF Flamurtari Pristina (L1 Kosovo)

Foto: Bild Björn Franz Photography / TSV Steinbach Haiger și AFC Dunărea Călărași

Marius ANGHEL 01 Feb. 2020, 11:01 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă