Amical spectaculos între „U” Cluj și Luceafărul Oradea. Vlad Rusu a reușit un hat-trick, însă bihorenii n-au câștigat

Luceafărul Oradea a luat la rând echipele clujene din Liga 3. După ce vinerea trecută a remizat, la Sânmartin, scor 1-1, cu Sănătatea Cluj, marți, formația pregătită de Cristian Dulca a întâlnit-o pe Universitatea Cluj. La fel ca în cazul întâlnirii cu „virușii verzi”, bihorenii au terminat la egalitate și testul cu „Șepcile roșii”. A fost 3-3 după ce „U” a deschis scorul, iar Luceafărul a condus cu 3-1.

Amicalul desfășurat în Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu” a avut o desfășurare spectaculoasă, cu șase goluri și răsturnări de scor. Primii care au marcat au fost jucătorii liderului Seriei a 5-a a Ligii 3. Octavian Ursu a înscris încă din minutul 5, cu un șut la colțul lung. Însă avantajul nu a ținut mult. Golgheterul echipei din Liga 2, Vlad Rusu a egalat în minutul 10, la prima acțiune mai închegată a Luceafărului.

Florescu și Ursu ar fi putut să o readucă pe „U” Cluj în avantaj, însă bihorenii au fost mai preciși. Același Rusu și-a adus echipa în avantaj din minutul 33, 2-1 fiind și rezultatul pauzei.

În startul părții secunde, Luceafărul a dat impresia că poate câștiga lejer acest amical. Vlad Rusu a reușind hat-trick-ul în minutul 52, însă totul a fost doar un foc de paie. Răzvan Greu (57) le-a readus imediat pe „Șepcile roșii” în meci cu o execuție în forță din marginea careului, iar după alte două minute, în urma unui fault în careu, Gabriel Giurgiu (59) a pus mingea la punctul cu var și a egalat la trei. Goga și Florescu au irosit apoi ocazii bune de a aduce Clujul din nou în avantaj, însă rezultatul final a fost unul de egalitate.

Falub: „Păcat de rezultat, puteam să câștigăm”

Antrenorul Universității Cluj, Adrian Falub, s-a declarat mulțumit de felul în care arată echipa sa după mai bine de o lună de pregătire, timp în care a obținut patru victorii și două remize în amicale.

„Cred că a fost un meci bun de pregătire. Am întâlnit o echipă bună din Liga a 2-a. Păcat de rezultat, puteam să câștigăm, puteam să și pierdem, însă, una peste alta, a fost un antrenament reușit. Băieții sunt obosiți, avem deja cinci săptămâni de pregătire, dar eu sunt mulțumit de felul în care au decurs lucrurile până acum”, a declarat Falub, după meci, citat de fcuniversitateacluj.ro.

„U” Cluj: Dinu – Takacs, Onicaș, Andr. Cordoș, Manu – Gab. Giurgiu, G. Florescu – Oct. Ursu, Greu, Goga – Cr. Ene. Au mai jucat: Lemnaru, Telcean, Hațiegan, Chiș, Saroși.

Luceafărul Oradea: Gudea – Balea, Oroș, Tînc, Trif – Bruno Rocha, Feher, D. Lukacs, Vas. Pop – Codoban, Vl. Rusu. Au mai jucat: Păcurar, Toriște, C-tin. Roșu, Antohi, Al. Dulca, Ban.

Până acum, „U” Cluj a obținut următoarele rezultate în amicale:

„U” – Sticla Arieșul Turda 7-0
„U” – Unirea Alba Iulia 3-1
„U” – Unirea Dej 6-1
„U” – Metalurgistul Cugir 4-4
„U” – Industria Galda 2-0
„U” – Luceafărul Oradea 3-3

Rezultatele obținute de Luceafărul Oradea în amicale:

Balmazujvaros – Luceafărul 0-1
Luceafărul – Dacia Gepiu 3-1
Luceafărul – ACS Dumbrăvița 2-1
Luceafărul – Sănătatea Cluj 1-1

„U” – Luceafărul Oradea 3-3

Pentru Universitatea Cluj urmează două amicale la Timișoara cu echipele din Liga 2. Astfel, vineri, de la ora 15:00, joacă împotriva Ripensiei, iar sâmbătă, de la ora 14:00, pe stadionul Știința, o întâlnește pe ASU Politehnica.

De partea cealaltă, Luceafărul Oradea se va duela sâmbătă, în deplasare, cu o altă echipă de Liga 3, Unirea Tășnad.

Foto: CjSport.ro

Pe aceeași temă