Liga 2 va avea un nou membru în Comitetul Executiv al FRF, iar Liga 3 își schimbă ambii reprezentanți. Stana, Burcă și Krenek nu mai îndeplinesc condițiile necesare

Liga 2 va avea un nou membru în Comitetul Executiv al FRF, iar Liga 3 își schimbă ambii reprezentanți.** Stana, Burcă și Krenek nu mai îndeplinesc condițiile necesare

În cadrul ședinței de astăzi, 27 iunie, a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal s-a luat act că patru dintre cei 14 membrii ai organismului FRF nu mai îndeplinesc condiția necesară pentru a rămâne în funcții.

Florin Prunea, reprezentantul cluburilor de Liga 1, Ștefan Stana, reprezentantul cluburilor de Liga 2, și Marius Burcă și Alexa Krenek, ambii reprezentanți ai cluburilor din Liga 3, și-ar putea pierde locul în Comitetul Executiv în scurt timp. Fiindcă niciunul dintre cei patru conducători enumerați nu se mai regăsește în cadrul vreunei echipe care activează în respectiva ligă pe care o reprezintă, atunci se vor organiza alegeri pentru a se vota înlocuitori, aceștia urmând a ocupa provizoriu posturile, până la data Adunării Generale de Alegeri a FRF, care va avea loc anul viitor, în luna martie sau aprilie.

În ședința de astăzi a CEx s-au adoptat următoarele decizii:

„- Ia act de faptul că domnul Florian Prunea nu mai îndeplinește condiția necesară pentru a fi membru al Comitetului Executiv, conform adresei 594 din 16.06.2017 a CSM Politehnica Iasi. Prin urmare, pune în vedere Ligii Profesioniste de Fotbal să organizeze Adunare Generală Extraordinară de alegeri pentru desemnarea unui reprezentant al cluburilor din Liga I în Comitetul Executiv al FRF cu mențiunea că mandatul reprezentantului ce va fi ales va fi limitat la perioada dintre data desemnării acestuia ca membru al Comitetului Executiv și până la data Adunării Generale de Alegeri a FRF.

– Ia act de faptul că domnii Ștefan Stana, Marius Burcă și Alexa Krenek nu mai îndeplinesc condiția necesară pentru a fi membri ai Comitetului Executiv. Prin urmare în temeiul art. 44 alin. 10 din Statutul FRF, în termen de 30 de zile se vor organiza Adunări Generale Extraordinare de alegeri pentru desemnarea unui reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a, și pentru desemnarea reprezentanților cluburilor din Liga a 3-a în Comitetul Executiv al FRF cu mențiunea că mandatul reprezentanților ce va fi ales va fi limitat la perioada dintre data desemnării acestora ca membri ai Comitetului Executiv și până la data Adunării Generale de Alegeri a FRF.”

  • Florin Prunea nu mai este președintele executiv al CSM Poli Iași, Ștefan Stana este președintele echipei Metalul Reșița, retrogradată din Liga 2, Marius Burcă este președintele clubului Metaloglobus București, promovat în Liga 2, iar Alexa Krenek este președintele echipei CS Oșorhei, retrogradată din Liga 3. În schimb, Auraș Brașoveanu, președinte executiv la Dacia Unirea Brăila, echipă prezentă în continuare în Liga 2, își va menține poziția în CEX.

 

Alte decizii care privesc cluburile din Liga 2 sunt omologarea rezultatelor din sezonul ce tocmai s-a încheiat, cât și stabilirea perioadelor în care se pot face transferuri:

„- Aprobă cu unanimitate de voturi perioadele de transfer aferente sezonului 2018 – 2019 astfel:

  *Perioada de vară: 12 iunie – 3 septembrie 2018
  *Perioada de iarnă: 29 ianuarie – 25 februarie 2019, pentru competițiile de fotbal în sală perioada de transfer fiind stabilită între datele 08.01.2019 – 04.02.2019.
În perioada de iarnă, pentru competițiile organizate de Asociațiile județene de fotbal, termenele limită pentru transferuri vor fi cu 48 de ore înaintea datei de începere a competiției respective cu respectarea dispozițiilor art. 19 alin. 4 din RSTJF.

– Omologhează rezultatele și aprobă cu unanimitate de voturi clasamentele finale ale competițiilor Liga a 2-a și Liga a 3-a, ediția 2016-2017.”

Pe aceeași temă