Ungaria vrea să facă o academie de fotbal și lângă Oradea. Emeric Ienei, sfătuitorul prim-ministrului Viktor Orban: „Au făcut un apel să facă o prietenie”

Marius ANGHEL 07 Mar. 2019, 14:28 Diverse
Ungaria vrea să facă o academie de fotbal și lângă Oradea.** Emeric Ienei, sfătuitorul prim-ministrului Viktor Orban:

Pe modelul Sepsi OSK, la Sfântu Gheorghe, și FK Csikszereda, la Miercurea Ciuc, Ungaria vrea să își deschisă o academie de fotbal și lângă Oradea, iar cel care va superviza acest proiect va fi Emeric Ienei (81 de ani). Antrenorul cu care Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986, la Sevilla, în fața Barcelonei, a fost deja în Ungaria și a discutat despre această academie cu apropiați ai premierului maghiar Viktor Orban.

GSP a informat, joi, că Ienei și-a dat acordul să-i fie consilier pe probleme de fotbal în România premierului ungar Viktor Orban, însă reputatul antrenor infirmă acest lucru. „Este exagerat să se spună că sunt consilier al dlui Viktor Orban. N-am devenit consilier al primului ministru, dar este adevărat că au venit (n.r. – emisari ai acestuia) ca să facă o academie de fotbal în jurul Oradiei. Proiectul presupune înființarea unui centru de copii și juniori în apropierea Oradiei, în drumul spre Satu Mare, și bineînțeles că, fiind un oraș și cu unguri, au făcut din Ungaria un apel să facă o prietenie și să contribuie cu niște jucători tineri în acest proiect”, a explicat Ienei pentru Bihoreanul.

Fostul antrenor al Stelei sau al naționalei a spus și care va fi rolul său în acest proiect. „Am lucrat foarte mult în fotbalul românesc. Am fost contactat și am fost la Budapesta, și trebuia să ne întâlnim cu acești oameni care vor să facă această academie, dar dânsul (n.r. – Viktor Orban) a avut o întâlnire politică și n-a mai putut veni”, a vorbit Emeric Ienei, care a precizat, însă, că a discutat, ulterior, la telefon cu șeful guvernului de la Budapesta.

Ungaria finanțează mai multe proiecte sportive în România, toate pe teritoriul așa-numitului Ținut Secuiesc, iar noul proiect ar extinde aria și în regiunea Crișana, pe care maghiarii o numesc Partium.

Județul Bihor este reprezentat la nivel național de o singură echipă, Luceafărul Oradea, care activează în Liga 2 și își desfășoară meciurile de pe teren propriu la Sânmartin, lângă Oradea.

Marius ANGHEL 07 Mar. 2019, 14:28 Diverse
Pe aceeași temă