Un jucător de la UTA și altul de la Clinceni, printre marcatorii României U18 în victoria cu Slovacia. „U” Cluj a avut și ea doi convocați

Marius ANGHEL 12 Apr. 2019, 14:32 Diverse
Un jucător de la UTA și altul de la Clinceni, printre marcatorii României U18 în victoria cu Slovacia.**

Doi dintre jucătorii convocați din Liga 2 la naționala sub 18 ani a României s-au remarcat în amicalul retur susținut ieri cu reprezentativa similată a Slovaciei. Tricolorii antrenați de Laurențiu Roșu s-au implus cu scorul de 4-2, prin reușitele lui Aurel June, Cătălin Vaida, David Miculescu și Cristian Dumitru. Aceștia din urmă evoluează la UTA, respectiv Academica Clinceni. În primul joc amical, slovacii au câștigat la limită în fața României, cu 1-0.

Meciul amical retur disputat în Slovacia a intrat la pauză la avantaj dublu pe tabelă pentru tricolori, după ce aceștia au dominat în cele 45 de minute și au marcat prin Aurel June (Sporting Juniorul Vaslui) și Cătălin Vaida (Ardealul Cluj), în minutele 8 și 19. În partea secundă a jocului, slovacii au redus din diferență prin Lichy (50), dar utistul David Miculescu (51), introdus la pauză în locul accidentatului Mitruscsak, a refăcut imediat diferența de două goluri cu un șut cu piciorul drept de la 12 metri ușor lateral stânga, care l-a surprins pe portarul advers la colțul scurt.

România a rămas apoi în inferioritate, după ce Vaida (64) a văzut direct cartonașul roșu pentru o intrare dură, iar gazdele au reintrat în joc în minutul 72, odată cu reușita lui Vasil. Chiar și în 10, tricolorii au mai marcat o dată. După o acțiune excelentă a lui Andres Dumitrescu, care i-a centrat perfect în careu lui Cristian Dumitru, jucătorul împrumutat de FCSB la Academica Clinceni, liderul din Liga 2, a stabilit scorul final în minutul 77.

Pentru această dublă amicală din Slovacia, selecționerul Laurențiu Roșu a convocat mai mulți jucători care evoluează la cluburi din Liga 2 sau 3. „U” Cluj și Academica Clinceni au avut câte doi juniori la națională, pe Tudor Telcean și Mihai Cohan, respectiv pe Salvatore Marrone și Cristian Dumitru, în timp ce UTA l-a avut pe David Miculescu.

România U18: Preduț – Telcean, Nedelcu, Catrici, Cohan – Mărginean (cpt.), Mitrea – June, Vaida, Al. Dumitru – Mitruscsak
Au mai intrat: Dumitrescu, Cr. Dumitru, Negrean, Marrone, Miculescu
Selecționer: Laurențiu Roșu
Eliminat: Vaida 64 (roșu direct)

Selecționerul Laurențiu Roșu a convocat următorii jucători pentru „dubla” amicală cu Slovacia:

portari: Răzvan Ducan (FCSB), Cătălin Preduț (U Craiova 1948 CS);
fundași: Alexandru Sîrbu (U Craiova 1948 CS), Ștefan Nedelcu (AFC Metalul Buzău), Tudor Telcean (AS FC Universitatea Cluj), Andres Dumitrescu (Calcio Padova/Italia), Alexandru Catrici (ACS Centrul de Performanță Rapid), Mihai Cohan (AS FC Universitatea Cluj), Gabriele Boloca (Juventus Torino/Italia)
mijlocași: Vlad Mitrea (Inter Milan/Italia), Aurel June (Sporting Juniorul Vaslui), Salvatore Marrone (Academica Clinceni), Alexandru Enache (FCSB), David Miculescu (AFC UTA Arad), Andrei Mărginean (US Sassuolo/Italia), Cristian Dumitru (Academica Clinceni), Alexandru Negrean (FC Viitorul)
atacanți: Leondard Mitruscsak (Plimob Sighetu Marmației), Cătălin Vaida (AFC Ardealul Cluj), Alexandru Dumitru (Atletico Madrileño/Spania).

Tricolorii născuți în 2001 vor debuta în preliminariile Campionatului European Under 19 în luna octombrie, împotriva Spaniei, Serbiei și Lituaniei. Partidele se vor desfășura în Serbia, în perioada 8-14 octombrie.

Amicalul retur cu Slovacia:

Marius ANGHEL 12 Apr. 2019, 14:32 Diverse
Pe aceeași temă