Suceava se pregătește pentru continuarea în Liga 2. Rapid CFR își schimbă denumirea în Foresta, iar noul proiect debutează cu ambiții mari

Marius ANGHEL 27 Jun. 2016, 11:57 Diverse
Suceava se pregătește pentru continuarea în Liga 2.** Rapid CFR își schimbă denumirea în Foresta, iar noul proiect debutează cu ambiții mari

Întrucât sunt șanse foarte mari ca echipa să continue și în sezonul viitor în Liga a II-a, după ce formații precum Petrolul Ploiești, FCM Baia Mare sau ACS Berceni sunt în imposibilitatea de a se înscrie în campionat, iar Federația Română de Fotbal a trimis deja o înștiințare la club, prin care anunță că în termen de 15 zile va sosi în Bucovina o delegație oficială, cu scopul de a omologa stadionul Areni pentru eșalonul al doilea, la Suceava au început să se pună bazele unui nou proiect, gândit mult mai profesionist, astfel încât o serie de greșeli făcute în trecut să nu se mai repete.

Știut fiind că Rapid este un nume care nu are prea multe în comun cu tradiția fotbalistică a județului Suceava și de aceea poate nu a prins suficient de mult printre suporteri, oficialii clubului au decis să schimbe titulatura echipei, o intenție care fusese pusă pe tapet și în anii anteriori.

După mai multe discuții și consultări, s-a decis ca echipa fanion a Sucevei să se numească începând din această vară Foresta Suceava, o denumire cu rezonanță nu doar pentru istoria fotbalului sucevean, toate demersurile în acest scop fiind deja realizate din punct de vedere legal.

În altă ordine de idei, am aflat că fotbaliști precum atacantul Marius Matei (foto mic, în roșu), fost golgeter al echipei sucevene în urmă cu un sezon și jumătate, mijlocașul Răzvan Avram, ex-Gaz Metan Mediaș și FC Brașov, dar și foarte cunoscuții pe plan local Cornel Căinari, Constantin Ferariu, Andrei Cerlincă sau Vlad Stănescu și-au dat deja acordul pentru a evolua pe Areni, însă lista de achiziții pentru împrospătarea lotului rămâne deschisă.

Fotbaliștii enumerați mai sus sunt așteptați marți la sediul clubului pentru a semna contractele de joc cu gruparea Foresta Suceava, urmând ca joi să fie prezenți la reunirea lotului.

O altă problemă care trebuie rezolvată este cea a antrenorului principal. Pe acest palier, se poartă discuții cu doi-trei tehnicieni posesori ai licenței UEFA PRO și se speră ca viitorul șef al băncii tehnice să poată fi anunțat în timp util, astfel încât să poată fi prezent la Suceava încă de la primul antrenament.

De asemenea, oficialii clubului speră ca din noul proiect, la de care sunt invitați să adere și alți oameni potenți financiar din județul Suceava, să facă parte și Dorin Goian. Fostului mare internațional român i s-a propus postul de președinte executiv, iar numirea sa în fruntea clubului ar reprezenta un plus enorm la capitolul profesionalism și imagine, dar și garanția că această nouă încercare de revitalizare a fotbalului sucevean poate fi încununată de succes. Ar fi și timpul să se întâmple așa, pentru că numeroșii iubitori ai fotbalului suceveni merită o echipă cu care să se identifice, prestatoare de fotbal de calitate.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 27 Jun. 2016, 11:57 Diverse
Pe aceeași temă