Primăria Arad a atribuit contractul de finalizare a arenei „Francisc Neuman”. Suma pe care o primește firma câștigătoare a licitației și termenul la care lucrările trebuie să fie gata

Marius ANGHEL 19 Feb. 2020, 15:48 Diverse
Primăria Arad a atribuit contractul de finalizare a arenei

Primăria Arad a anunțat oficial, astăzi, 19 februarie 2020, că a atribuit contractul de lucrări pentru finalizarea stadionului „Francisc Neuman” singurei firme care a participat la ultima licitație efectuată, S.C. Drast Company S.R.L, care e chiar din Arad. Actele urmează să fie semnate în scurt timp.

După semnarea contractului, firma trebuie să termine noul stadion din Arad în termen de șase luni. Diversele lucrări pe care S.C. Drast Company S.R.L trebuie să le facă vor costa 6.878.608,75 lei fără TVA pentru „Lotul 1”, respectiv 9.469.427,57 lei fără TVA, pentru „Lotul 2”. În total, Primăria Arad trebuie să achite 16.348.036,32 lei fără TVA, adică 3.427.261 euro.

Primarul Bibarț: „Ne-am propus ca inaugurarea stadionului să se poată face în vară”

„Am ieșit, în sfârșit, din hățișul procedurilor legale și avem un constructor care va finaliza lucrările la stadionul așteptat de atâta vreme. Comisia de specialitate din cadrul Primăriei a desemnat câștigătorul licitației. Este vorba despre S.C. DRAST COMPANY S.R.L. Ne despart numai câteva zile de semnarea contractului, moment în care putem să ne apucăm de treabă. Ne-am propus ca inaugurarea stadionului să se poată face în vară, iar echipa fanion a Aradului să poată disputa primele meciuri, sperăm noi, din Liga 1, aici”, a spus, citat de Sport Arad, primarul interimar al Aradului, Călin Bibarț.

Dacă lucrările vor fi terminate, de această dată, la noul termen stabilit, peste șase luni, atunci stadionul „Francisc Neuman” ar trebui să fie dat în folosință la finalul lunii august, adică după începerea noului sezon al Ligii 1, care debutează la mijlocul lunii iulie. Asta în cazul în care UTA va promova în Liga 1. Chiar dacă ar rămâne în Liga 2, echipa arădeană tot nu ar începe meciurile oficiale pe noua arenă, fiindcă sezonul începe în primele zile ale lunii august.

Iată comunicatul Primăriei Arad despre stadionul „Francisc Neuman”:

„A fost atribuit contractul pentru finalizarea stadionului „Francisc Neuman”. Urmează semnarea contractului.

Primăria Municipiului Arad a atribuit contractul de lucrări pentru obiectivul de investiție „Mărirea capacității peluzelor Stadionului UTA-modificări și completări”.  S.C. DRAST COMPANY S.R.L din Arad va executa lucrările necesare pentru finalizarea stadionului municipal. Timp de 6 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, operatorul economic care de altfel a fost și singurul ofertant, va desfășura lucrări pe două loturi. În Lotul 1 au fost cuprinse lucrările aferente Peluzei Nord, Peluzei Sud și Tribunei 2, respectiv colmatarea rosturilor între prefabricate beton cu material hidrofug, montarea obiectelor de tâmplarie (uși și ferestre), montarea confecțiilor metalice pentru: dirijare flux, siguranța spectatorilor și închideri laterale, instalații electrice, sanitare, P.S.I și instalații de de încălzire și ventilare. Tot acum se va amenaja casa de bilete, se vor realiza instalațiile de curenți slabi (sistem de supraveghere video, sistem control acces, instalație de avertizare în caz de incendiu instalație voce, sistem detectiv efracție,  instalație de sonorizare). Alte lucrări prevăzute în acest lot sunt: realizarea instalațiilor edillitare de apă și canalizare, istalația de paratrăznet și cea de iluminat exterior și rezervorul P.S.I.

În Lotul 2 sunt cuprinse lucrările necesare finalizării Tribunei 1 și a corpului de clădire adiacent. Mai exact vorbim despre: compartimentări la grupuri sanitare, montarea obiectelor de tâmplărie, executarea finisajelor interioare și exterioare la corpul de clădire adiacent, instalații sanitare, instalații P.S.I., instalatii termice, inclusiv echipamente și instalații de  ventilare si desfumare, inclusiv echipamente.

Prețul ofertat pentru lucrările ce se vor executa la nivelul Lotului 1 este 6.878.608,75 lei fără TVA, iar aceeași firmă va primi 9.469.427,57 lei fără TVA, pentru toate lucrările cuprinse în Lotul 2.”

Marius ANGHEL 19 Feb. 2020, 15:48 Diverse
Pe aceeași temă